avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Refuz inmormantare in Romania a unei persoane ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Refuz inmormantare in Romania a unei persoane incinerata in Spania. ...

Refuz inmormantare in Romania a unei persoane incinerata in Spania. Este legal?
Cel mai recent răspuns: Panoiu , utilizator 13:05, 11 Septembrie 2024
Din ce cunosc biserica ortodoxa e autocefala în România.

paul_sonea a scris:

Dorinta de inmormantare este a mamei defunctului. El a fost incinerat de sotie in Spania si mama doreste sa il ingroape in Romania. Preotul refuza sa o faca, deoarece este incinerat. Urna urma sa fie pusa intr-un sicriu normal.. Asta e dorinta mamei. Este normal sa refuze? Conteaza ce e in sicriu? Cenusa e deja in tara.

poate gasi intelegere la un preot sa ii faca o slujba si sa pastreze cenusa intr-un columbar.
[ link extern ] /
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
cereti unui preot catolic sa faca slujba, nu va fi o problema; tot crestin e. eventual greco=catolic, sa fie mai aproape de ortodoxie
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2024
Irina Pricop, Consilier juridic
Am vizitat Crematoriul Cenusa , Crematoriul Uman de la Vitan-Barzesti si Cimitirul Serban Voda Belu acele urne cum au fost depuse acolo cu sau fara slujba ? Daca cimitirul este de stat se poate sluji cu alt popa , daca este parohial sunteti intr-o situatie delicata , este alta lege .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În acele cazuri serviciul religios a fost oficiat de un preot răspopit. Prin anii '90 am participat la o astfel de ceremonie, s-a slujit la căpătâiul defunctului înainte de a fi introdus în cuptor. Așadar, mergeți în Vitan-Bârzești la crematoriu și întrebați de preotul care oficiază la incinerări.

Oprisanescu Stefan a scris:

Am vizitat Crematoriul Cenusa , Crematoriul Uman de la Vitan-Barzesti si Cimitirul Serban Voda Belu acele urne cum au fost depuse acolo cu sau fara slujba ? Daca cimitirul este de stat se poate sluji cu alt popa , daca este parohial sunteti intr-o situatie delicata , este alta lege .

Alte discuții în legătură

Preotul ortodox i-a spus bunicii că nu va aproba înmormântarea ei lângă bunicul, unde are concesionat locul de veci, pentru că s-a pocăit. ce pot face ca să-l conving atunci când va sosi momentul? wazz wazz Buna ziua Bunicul meu a fost ingropat in cimitir ortodox acum 25 ani. Bunica mea are si ea loc de veci langa el tot de atunci. Ieri popa i a spus ca nu va ... (vezi toată discuția)
Poate un catolic sa fie inmormantat intr-un cimitir ortodox ilieiri ilieiri cimitirul apartine consiliului local in aceste conditii poate fi inmormantata persoane indiferent de religia din care apartine (vezi toată discuția)
Preot ortodox interzice ingroparea unei decedate adventiste in cimitirul ortodox Ares-3 Ares-3 [quot] O bunică de vreo 81 de ani, nu are parte de liniște nici pe lumea cealaltă. Femeia a făcut greșeala ca, acum 2 ani, să treacă la ... (vezi toată discuția)