avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua soțul meu dorește să-mi cumpere un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua soțul meu dorește să-mi cumpere un apartament el ...

Buna ziua soțul meu dorește să-mi cumpere un apartament el având 2 copiii din prima căsătorie nu vrea ca după ce va deceda aceștia să aibă dreptul la apartamentul de al cumpără acum , ce acte am putea face când în cumpărăm să fie doar al meu .va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:04, 2 Septembrie 2024
Înainte de a-l cumpără trebuie sa încheiați la notar o convenție matrimoniala de separație de bunuri. Astfel, apartamentul pe care îl veți cumpăra dvs va fi bun propriu.
Dar...dacă dvs veți deceda prima, va moșteni si sotul o cota.
Cota, care ulterior, la decesul sotului va fi moștenită de copiii lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie-deces?! Emiliabv Emiliabv Am un partener care doreste sa ne casatorim,eu am un apt .,el are o suma de bani.Banii lui nu ajung sa cumpere un alt apartament.Ar trebui sa vand eu si sa ... (vezi toată discuția)
Contract de schimb bun propriu al unuia dintre soti. posibilitati transmitere drept proprietate catre celalalt sot. 2femei 2femei buna ziua! sotul detine de la parintii sai un apartament proprietate personala-are si 2 copii din prima casatorie,din a doua casatorie nu are copii si nici eu ... (vezi toată discuția)
Convenția matrimonială eu si viitorul sot avem bunuri proprii, ... Unknown12345 Unknown12345 Convenția matrimonială Eu si viitorul sot avem bunuri proprii, unul prin credit ipotecar si altul prin act de vanzare cumparare intre el si ... (vezi toată discuția)