Bună seara, am și eu o întrebare, nelămurire. Încep un proces de divorț și automat de partaj. Am fost căsătoriți 12 ani și avem doi copii minori. În timpul căsătoriei am primit în donație o casă unde locuim de la părinții mei,am mai cumpărat o casă. Deci avem două imobile. În afară de asta avem o autorulota,o platformă, un microbuz,și trei autoturisme. În acest timp nevasta a moștenit câteva terenuri. Avem și credite bancare de 100 de mii de lei.
Acum nevasta cu avocata ei cere de la mine jumătate din bunurile imobile și mobile,și datoria să rămână mie și nu am dreptul la moștenirea ei.
Există vreo lege sau modalitate să obțin și eu jumătate din moștenirea ei și să împărțim și datoria bancară? Și un alt aspect important după părerea mea nu și a avocatei ei este că în timpul căsătoriei nu a avut serviciu nici măcar o zi! Deci mi se pare aberant să împărțim tot ce am eu,să rămân cu datoria, să nu primesc nimic din moștenirea ei. Mulțumesc anticipat, cu stima,Lorand.
gi-jane2
Moderator 8din 8 utilizatori consideră acest răspuns util
Mostenirea ei e bun propriu al ei, casa donata de parintii dvs, daca v-a donat-o amândurora, e bun comun. Dacă ați contribuit cu mai mult la achiziționarea bunurilor puteti cere o cota majorata.
Daca datoria e făcută în timpul casatoriei, e datorie comuna. Dacă numai dvs figurati în contractul încheiat cu banca, rămâne ca imprumutul sa il achitati dvs, dar veți primi în compensație ceva bunuri în plus.
Cum se face ca sotia care nu are venituri, are avocat și dvs, nu ?
Dacă nu ajungeți la o înțelegere, veti partaja în instanta.
Apelati la un avocat.
CHKa
Utilizator 6din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Cu tot respectul - dvs. va “ consultati “ cu avocatul ei ? fireste ca acesta ii apara interesele sotiei , de aceea l-a angajat . Contactati - si angajati - urgent si dvs. avocat si lasati-i pe ei sa negocieze , Nu asteptati , averea familiei este destul de mare , ar fi mult de pierdut daca nu sunteti sfatuit si reprezentat profesionist .PS. La partaj nu se tine seama de copii , ci doar de ce au in proprietate comuna cei doi soti .
Va trebui sa va angajați av care sa va facă apărări temeinice.Procesele mai ales cele cu miza financiara nu se câștigă cu interpretări proprii ale legislației,cu opinii personale și impresii despre cum cred justitiabilii ca ar trebui sa fie legea etcetcAveti șanse sa împărțiți datoria sa faceți dovada unei contribuții mai mari la dobândirea bunurilor în cazul în care ați realizat venituri mai mari etc.Fiti pragmatic, angajați av ,nu pierdeți timpul ..