avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cota comuna din factura de incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cota comuna din factura de incalzire

Am inteles ca aceasta cota comuna , respectiv procentul, se stabileste in sedinta adunarii generale al proprietarilor.

Sa spunem ca s-a stabilit 20% . Daca unul din proprietari considera ca acest procent este prea mic fata de cota reala, contesta hotararea in fata instantei, credeti ca are sansa de castig ?

Din cate stiu legislatia prevede stabilirea si existenta cotei comune dar nu am gasit nici o referire la cuantumul acestei cote.
Cel mai recent răspuns: curoizitate , utilizator 12:02, 2 Martie 2012
Cota comuna din factura de incalzire,probabil se refera la cota de agent termic ,utilizata si necesara incalzirii partilor comune,a coror costuri se repartizeaza conform prevederi in vigoare tuturor locatarilor /proprietarilor
Inainte de a demararea de actiune in instanta,incercati solutionarea amiabila in cadrul asociatiei prin solicitare oficiala si discutie cu presedintele de asociatie
In caz de refuz,puteti sesiza serviciul specializat din primaria responsabila
Succes
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
Cota comuna reprezinta partea comuna sau proprietatea comuna din tot sistemul/instalatia de incalzire al blocului.
Problema este ca presedintele si conducerea blocului nu poate schimba hotararea adunarii generale.
In schimb daca acesta cota stabilita este mai mare decat cata comuna reala, atunci cei care consuma mai mult, vor plati si din cota comuna mai mult, fata de cei care isi inchid caloriferele.
Daca cota comuna nu este reala, atunci nici repartizarea nu va fi corecta, fata de cei ca re consuma mai mult.
Adunarea generala nu poate dispune hotarari contrare legii.
Chiar daca adunarea generala a adoptat o astfel de hotarare care s-a dovedit a fi contrara dispozitiilor in vigoare,exista proceduri legale de anulare a acesteia .
Nu exista legal prevazut ca daca, adunarea generala dispune 1 masura netemeinica si nelegala ,nu exista dreptul la contestarea acesteia sau alte proceduri legal prevazute care sa conduca la anularea acelei hotarari ale adunarii generale
Apreciati ca daca ,ipotetic ,adunarea generala dispune interzicerea deplasarii autovehiculelor pe aleea din fata imobilului,aceasta masura nu poate fi legal
combatuta si in final revocata?
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
persoana care a dat asociatia in judecata pentru marirea acestei "cote comune pentru incalzire" nu prea are sanse de cistig in instanta DACA acel cuantum a fost stabilit in conditii legale in cadrul unei sedinte a adunarii generale.
oricum, acea cote de 20% mi se pare exagerata, dar fiecare plateste doar procentul din cota indiviza din acea suma
@ynocentta
exista nenumarate decizii ilegale ale adunarilor generale sau comitetelor executive care devin "legale" datorita necontestarii in instanta de catre unul sau mai multi din membrii asociatiei cu pricina. din pacate, legea 230 acopera aceasta ilegalitate, desi cenzorul are printre obligatii tocmai verificarea starii de legalitate a unei decizii, ceea ce nu se intimpla niciodata.
Sunt de aceasi parere. Daca in sedinta nu se va stabili o cota mai mare, atunci voi ataca hotararea.

Din pacate majoritatea proprietarilor au tendinta de a inchide robinetele in ideea de a economisi, fara sa se gandeasca la pierderile de caldura create fata de vecinii lor.

Dar de echilibrarea hidraulica ce parare aveti ?

Alte discuții în legătură

Plata pierderilor de caldura atomis atomis Eu m-am debransat de la caldura, de vreo 2 ierni, si am tot platit nu stiu ce pierderi de caldura, ba pe scara, ba din apartament, dar tin sa sublinie ca pe ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile cu incalzirea pe spatiile comune patrichi_stefan patrichi_stefan Administratorul asociatiei blocului cu o singura scara unde locuiesc ne-a pus anul trecut la plata cheltuielilor cu incalzirea pt spatii comune..Inteleg ca ... (vezi toată discuția)
Reglementari privind calculul caldurii livias livias pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre ... (vezi toată discuția)