avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

munca

In urma cu cateva zile am fost informat ca firma la care lucrez se inchide,oferindu-mi un loc de munca similar la aceeasi firma dar in alt oras.Eu nu sunt deacord cu mutarea intrebarea este daca pot beneficia de aj. de somaj vechimea fiind de 3ani la firma respectiva. Ce pot face daca patronul nu ma da in somaj?
Cel mai recent răspuns: crimson , utilizator 11:30, 15 Februarie 2010
Angajatorul se afla in reorganizarea activitatii si nu va poate obliga sa-l urmati in alta localitate. Trebuie sa procedeze la incetarea cim pentru motive neimputabile salariatului (art.65 codul muncii), cu dreptul salariatului de a se inscrie la somaj. Daca decizia de incetare nu va respecta dreptul la somaj o puteti conesta in instanta in termen de 30 de zile de la comunicare. Sper sa rezolvati problema pe cale amiabila.
1. Nu patronul va da in somaj ci legea, daca indepliniti conditiile:
- sa fiti concediat pentru motive ce nu tin de dvs.;
- sa aveti lucrate 12 luni in ultimele 24 de luni, nu neaparat consecutive si nu neaparat la acelasi angajator.
2. Daca locul de munca al dvs. se desfiinteaza, acest motiv nu tine de persoana dvs., si nu sunteti obligat sa acceptati un alt loc de munca.
3. De aceea, angajatorul trebuie sa procedeze la concedierea individuala a dvs., in baza art.65 din Codul muncii.
4. Daca intampinati dificultati cu angajatorul in sensul celor de mai sus, luati legatura cu ITM, unde aveti inregistrat contractul individual de munca.
Am omis sa specific ca toti angajatii firmei sunt in aceeasi situatie,dar majoritatea au semnat un act aditional in care se mentioneaza ca ambele parti sunt de acord cu mutarea in alt oras.In acest caz mai este valabil art.65?
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2010
radu.gurita, utilizator
1. Daca unii au semnat inseamna ca sunt de acord cu noul loc de munca.
2. Cei care nu au semnat pot fi concediati cu art.65 din Codul muncii.
Buna ziua! Revin la dvs cu mai multe intrebari si anume:
Vineri a fost ultima zi de munca,mi s-a transmis ca nu pot beneficia sub nici o forma de somaj deoarece ar trebui sa merg la Ploiesti la locul de munca pus la dispozitie.Desi nu am semnat absolut nimic mi-au spus ca in caz de neprezentare la servici imi vor desface CIM conf art.55 lit.B????????
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac incontinuare.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Ce sa fac pentru a beneficia de somaj? stan lucian stan lucian din motive economice firma isi muta punctul de lucru de la CALARASI la BUCURESTI ,patronul anuntindu-ma de preaviz,in acelasi timp spunindu-mi ca nu poate sa ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj dupa concediu crestere copil yulianaz81 yulianaz81 Buna ziua,am fost in concediu pt crestere copil pana la 2 ani,sa terminat concediul in data de 16 09 2012,ma-m reintors la munca pt 2 luni,acum nu mai am ... (vezi toată discuția)
Are dreptul la somaj in continuare? ContSters79307 ContSters79307 Va scriu in numele unei prietene batuta de soarta, de la tara , de care asa-zisiii patroni isi bat joc fara frica de Dumnezeu! Acum vreo 3,5 luni a intrat in ... (vezi toată discuția)