avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Primaria X nu mai are fonduri financiare să și ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Primaria X nu mai are fonduri financiare să și plătească ...

Primaria X , nu mai are fonduri financiare să și plătească angajații, din acest motiv dl primar dorește să le înceteze contractul de munca( pentru 3 angajati- personal contractual) , dar aceștia să beneficieze de șomaj .
Nu dorește desfiintarea posturilor .
Cum se procedează în această situație?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2024
Amalia Trifan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:20, 5 Septembrie 2024
Art. 5 din Normele de aplicare a Legii nr.76/2002 prevede:
Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:
a)încetarea raportului de muncă în temeiul art. 56 alin. (1) lit. a), b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

b)încetarea raportului de muncă la iniţiativa angajatorului, prin notificare scrisă, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
......

Prin urmare, acestea sunt articolele care dau posibilitatea sa se beneficieze de somaj.
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj Liviaperla Liviaperla După aproape 4ani in calitate de angajat, mi-am depus demisia. Am primit o adeverință de încheiere a contractului de muncă cu acordul părților. Pot să ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca cu art 31 alin 3; beneficiez de indemnizatie de somaj? adrianapostol adrianapostol Buna Daca contractul meu de munca a incetat in temeiul art 31 alin 3 din codul muncii am dreptul la indemnizatie de somaj? Celelalte conditii le ... (vezi toată discuția)