avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, locuiesc in Anglia de 5 ani ,am un baiat de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, locuiesc in Anglia de 5 ani ,am un baiat de 14 ani ...

Buna ziua,locuiesc in Anglia de 5 ani ,am un baiat de 14 ani si doresc sa vin in Romania pentru ai face buletinul si pe urma renoirea pasaportului.Eu si tatal copilului suntem despartiti (nu divortati),tatal refuza sa semneze declaratia de a iesi din Romania cu minorul.Mentionez ca atat eu si copilul ,chiar si tatal avem dreptul de sedere definitiva in Anglia.
Cum as putea sa ii fac actele minorului daca tatal refuza sa coopereze?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2024
MihaElla035, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:44, 6 Septembrie 2024
Mergeți la Consulatul României de acolo și rezolvați.
Am sunat si mi au spus sa imi caut avocat si il decad din drepturile parintesti.In primul rand nu stiu cat va dura si in al doilea rand nu imi permit financiar in momentul asta un avocat.
Mi se pare ca au tratat cazul foarte superficial .
Am sa incerc sa ii mai contactez ,dar mi am cam pierdut speranta.
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2024
MihaElla035, utilizator
Se cere în instanta suplinirea acordul tatalui pt a-i face pasaport și a ieși din tara.
Dar de ce sa veniți în tara pt buletin, de ce ii mai faceți buletin dacă stați în Anglia? Faceți pasaport cu domiciliu în străinătate crds și astfel, nu va mai trebuie acordul tatalui pt călătorie cand veniti în România .
Si in acest caz, dacă nu e de acord cu stabilirea domiciliului în Anglia, tor în instanta tranșati problema pt a-i face pasaport
Sa căpătați informații sau ajutor de la consulat nu aveti șanse...sunt de părere ca sunt prost pregătiti, mai mult încurcă.
Găsiți toate informațiile necesare în link
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 6 Septembrie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. am o cumnata care este in spania cu băiatul care ... Apmiha Apmiha Buna seara. Am o cumnata care este in Spania cu băiatul care face 14 ani și trebuie să ii facă primul buletin. Este divorțată de tatăl copilului, acesta ... (vezi toată discuția)
Buletin pierdut in olanda -ce se face in aceasta situatie??? Denisse Pop Denisse Pop Buna seara!sotul meu locuieste si lucreaza in Olanda,eu momentan sunt in Romania, si-a pierdut buletinul si pasaport nu are.ce poate face in acest caz?isi ... (vezi toată discuția)
Plecare din uk în românia Andra A Andra A Se prezintă următoarea problemă, copilul meu este pe numele tatălui, noi locuim în Anglia și din cauza problemelor nenumărate aș vrea să plec cu ... (vezi toată discuția)