Buna seara! si tot respectul pentru cei care ne ajuta in elucidarea anumitor probleme cu care ne confruntam.
pe scurt care este problema mea.
Unchiul meu a murit acu un an, dar eu nu stiam legile atunci si nici nu m-am interesat. Tatal meu zicea ca matusa daca a stat mai mult de 10 ani cu el mosteneste tot.
M-a contactat de curand sa ajungem la o intelegere. Ea nu are copii cu unchiul meu.
Singurele rude de sange ale unchiului suntem eu si fratele meu.
Stiu ca unchiul meu detine un imobil in Satu MAre adica un apartament cu 2 camere si mai detine o casa impreuna cu sotia si pe langa astea el ar mai putea avea conturi in banca .
MAi are cateva ha de pamant mostenire de la bunica impreuna cu mama mea care nu mai traieste.
nu stiu exact ce mai avea unchiul pe nume cand a decedat si nu stiu cum as putea afla exact patrimoniul unchiului in momentul cand a decedat.
la cine ar trebuii sa apelez.
In cazul in care matusa a instrainat din patrimoniu cum pot afla?
Si as dori sa stiu cat mostenim noi mai exact si la cine sa apelam.
Ea acuma ne forteaza sa mergem sa facem iesirea din indiviziune la notar cat mai repede.
poate puteti sa imi spuneti de ce?
VA multumesc anticipat!
Sunteti chemati la mostenire prin reprezentare in situatia in care mama dv. nu mai este in viata.
Trebuia sa acceptati mostenirea in termen de 6 luni de la decesul acestuia.Daca nu ati facut acest lucru,din punct de vedere legal sunteti straini de mostenire.Lucrurile stau altfel doar daca puteti demonstra ca ati acceptat tacit mostenirea.
Ori matusa nu stie inca asta,ori este de buna credinta si vrea sa va primiti drepturile.