avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Locuiesc la parter si in acest moment sunt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Locuiesc la parter si in acest moment sunt in curs ...

Bună ziua. Locuiesc la parter si in acest moment sunt in curs de finalizare a unui balcon, fara autorizație de construire. Balconul are aceiași lungime cu cel de deasupra, de la etajul 1, insa
este mult mai lat. M am interesat în paralel cu construirea acestuia, cum pot întra în legalitate și am inteles ca atâta timp cât balconul meu nu are aceleași dimensiuni ca cel de deasupra, nu voi putea obține autorizație de construire și deci nu pot întra nici în legalitate.
Între timp acum 2 zile am fost reclamat la politia locala-compartimentul disciplina în construcții. Am.primit amenda și termen de 3 luni pentru demolarea acestuia.
Se pare ca singura soluție în acest moment este demolarea acestuia în întregime sau în urma demolării restul construcției sa rămân exact cât balconul de deasupra și abia atunci să fac demersurile necesare pentru obținerea autorizației de construire și.intrarea în legalitate.
Ce variante legale am in acest moment ?
1) Dacă nu demolez de bună voie in termenul somat, risc sa primesc o noua amenda?
2)pot fi demolat de autoritățile locale fără hotarare judecătoreasca
3) depun actele pentru obținere certificat de urbanism, apoi pentru întocmirea unui proiect pentru întreg balconul și obținerea autorizației de construire. Dar nu am nicio șansă să o primesc pentru întreg balconul
4) nu știu cum sa procedez sa întru în legalitate sau sa fac ceva în cest sens sa se prescrie fapta
Sa îmi angajez un avocat pe probleme de urbanism, în cazul care nu demolez balconul și sa ma judec în instanta, pana am câștig de cauza sau se prescrie fapta?
Sincer nu vad nicio cale de ieșire decât demolarea constructiei

Alte discuții în legătură

Intrare in legalitate constructie balcon din 1996 ad75ria ad75ria In anul 1997 am achizitionat un apartament situat la parter, apartament care are un balcon construit de vechiul proprietar.In 1996 constructia a inceput fara ... (vezi toată discuția)
Este necesara autorizatie pentru inchidere balcon cu termopan ? proging10 proging10 Buna ziua, Este necesara autorizatie pentru a inchide un balcon cu termopan (pentru sporirea confortului termic) situat la etajul III al unui bloc cu 4 ... (vezi toată discuția)
Balcon extins fără autorizație, de foarte multă vreme, despre care președintele asociației spune că va fi tăiat cu ocazia reabilitării blocului: ce risc dacă nu sunt de acord cu tăierea? Stefan Bors Stefan Bors Buna ziua! Am achizitionat in 2012 un apartament la etajul 1 cu balcon extins (aprox. 0.5m) fara autorizatie de extindere. Conform art 31 legea 50/1991 - ... (vezi toată discuția)