avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce legi exista in Romania care reglementeaza uciderea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce legi exista in Romania care reglementeaza uciderea animalelor? ...

Ce legi exista in Romania care reglementeaza uciderea animalelor? Care este definitia pentru "animal" in cadrul acelor legi?
Cel mai recent răspuns: MoronsHunter , utilizator 12:39, 9 Septembrie 2024
Buna ziua

La ce va referiti cand vorbiti de uciderea animalelor? Sacrificare, vanatoare, eutanasiere sau ucidere fara drept.

Un exemplu este legea 205/2004 (legea pentru protectia animalelor). Apoi este legea 407/2006 (legea vanatorii) si ordinul 180/2006 privind protectia animalelor in timpul sacrificarii.

In orice caz, nici una nu defineste in mod explicit termenul de "animal".
Buna ziua, multumesc de raspuns, puteti defini "ucidere fara drept"? De exemplu, am dreptul sa ucid un tantar, musca sau orice insecta (atat timp cat nu e Monument al Naturii)? Dar sa ucid un mamifer precum un soarece? Legea vanatorii are o lista clara de animale vizate, Legea pentru protectia animalelor este confuza, se refera mai mult la animale de companie, domestice ca sa nu zic doar caini si pisici. Ordinul 180/2006 pare mai apropiat de ce intreb eu dar e dedicat in special animalelor domestice de consum...
Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2024
MoronsHunter, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum de sanctioneaza omorul unui animal? corinuta corinuta Cum se sanctioneaza o persoana care imi omoara animalul, respectiv cainele? Care este cadrul legislativ pt omorul unui caine, cum se incadreaza fapta (vezi toată discuția)
Regimul armelor si munitiilor si nu numai. Nico PH Nico PH Buna seara! Ma confrunt cu o situatie mai delicata, vreau sa formulez o plangere penala si nu stiu cum sa fac sa fie cat mai cuprinzatoare. Situatia este ... (vezi toată discuția)
Pensiune pisici - conditii de infiintare Luciana21 Luciana21 As vrea sa va intreb daca stie cineva de ce acte/autorizatii am nevoie pt a deschide o pensiune pt pisici...locuiesc la casa...cred ca ar trebui ceva si din ... (vezi toată discuția)