avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce legi exista in Romania care reglementeaza uciderea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce legi exista in Romania care reglementeaza uciderea animalelor? ...

Ce legi exista in Romania care reglementeaza uciderea animalelor? Care este definitia pentru "animal" in cadrul acelor legi?
Cel mai recent răspuns: MoronsHunter , utilizator 15:41, 18 Septembrie 2024
Buna ziua

La ce va referiti cand vorbiti de uciderea animalelor? Sacrificare, vanatoare, eutanasiere sau ucidere fara drept.

Un exemplu este legea 205/2004 (legea pentru protectia animalelor). Apoi este legea 407/2006 (legea vanatorii) si ordinul 180/2006 privind protectia animalelor in timpul sacrificarii.

In orice caz, nici una nu defineste in mod explicit termenul de "animal".
Buna ziua, multumesc de raspuns, puteti defini "ucidere fara drept"? De exemplu, am dreptul sa ucid un tantar, musca sau orice insecta (atat timp cat nu e Monument al Naturii)? Dar sa ucid un mamifer precum un soarece? Legea vanatorii are o lista clara de animale vizate, Legea pentru protectia animalelor este confuza, se refera mai mult la animale de companie, domestice ca sa nu zic doar caini si pisici. Ordinul 180/2006 pare mai apropiat de ce intreb eu dar e dedicat in special animalelor domestice de consum...
Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2024
MoronsHunter, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce vreti sa stiti concret, ce vreti sa omorâți?
E clar ca puteti omorî dăunători cat avem raticide insecticide.
Cârtița e protejata, deci ce vreti sa kilăriți?
vreau sa stiu ce am scris mai sus, care sunt legile, cum le interpretam/intelegem. Pe moment vreau sa ucid un tantar, cum se incadreaza fapta in legea curenta? Ca sa intelegeti de unde am curiozitatea asta, am vazut recent pe Facebook un individ care prinsese un dihor intr-o capcana, dihor ce i-a decimat pasaretul din ograda. Dihorul e pe lista vanatului deci respectivul risca cel putin o investigatie in incidenta legii vanatorii ca aia cu protectia animalelor cum ziceam mai mult la caini si pisici se refera... Dar, nu sunt din domeniu asa ca intreb avocatii de aici :)
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2024
Manuela Rășină, administrator
vad ca nu exista raspuns de ordin general asa ca vin cu exemple mai concrete: am dreptul sa ucid vrabii (Passer domesticus) ? Dar nutrii (Myocastor coypus) ?
Multumesc

gi-jane2 a scris:

Ce vreti sa stiti concret, ce vreti sa omorâți?
E clar ca puteti omorî dăunători cat avem raticide insecticide.
Cârtița e protejata, deci ce vreti sa kilăriți?

Alte discuții în legătură

Animale otravite fulminator fulminator Acum o jumatate de ora in urma, cand ma duceam sa inchid animalele, am auzit un miorlait din sura. In sura am fan. Pentru ca lipsea de 2 zile cotoiul familiei, ... (vezi toată discuția)
Cum de sanctioneaza omorul unui animal? corinuta corinuta Cum se sanctioneaza o persoana care imi omoara animalul, respectiv cainele? Care este cadrul legislativ pt omorul unui caine, cum se incadreaza fapta (vezi toată discuția)
Instigare la otravirea animalalelor de pe strazi sierra sierra Nu stiu daca postez in forumul potrivit dar poate ma ajutati cu niste lamuriri. Exista site-uri romanesti unde autorii publica articole in care indeamna ... (vezi toată discuția)