avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ASOCIATIA NOASTRA CHIAR ESTE COMPUSA DIN 18 SCARI dupa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ASOCIATIA NOASTRA CHIAR ESTE COMPUSA DIN 18 SCARI dupa cum urmeaza ...

ASOCIATIA NOASTRA CHIAR ESTE COMPUSA DIN 18 SCARI dupa cum urmeaza Blocul R1 scarile A, B, C , F , G , bloc R2 scarile A, B , D, E , ,F, G H ,I, J, K , blocul R3 scarile , A, B, C, in total 18 scari 360 apartamente ,atata lume se perinda pe usa scarii noastre ,. Cand se convoaca o adunare generala , la primul termen se prezinta maxim 30 de persoane , nu se tine sedinta ca nu sunt jumatate plus unu din membri , la al doilea termen daca vin 20 din care jumatate (daca nu mai multi ) , . sunt sustinatorii presedintei si ai administratorei . Cand a fost aleasa actuala conducere , au fost prezenti 40 de membri , NU AM STIUT CAND SI DE CE A FOST SCHIMBATA VECHEA CONDUCERE . Am aflat cand ne-am trezit cu ei in sediul asociatiei , , Inaintasii delapidase banii incasati din incasarile lunare , Din 1996 de cand fac parte din aceasta asociatie , mai intai ca asoc de locatari , apoi ca asoc. de proprietari ( acelasi nr , de scari si ap, ) numai la 3-4 adunari am participat ( nu ni se prezenta niciun convocator , se facea pe muteasca , daca se facea ) nu s-a prezentat niciodata un raport semestrial sau anual ( doamne fereste de asa ceva ) Nu au cont deschis la nicio banca pentru ca , zic ei , isi recupereaza banii ENERGOTERMUL care un si-au incasat banii pentru caldura si apa calda furnizata in acea perioada ( vai de capul nostru , noroc ca am instalat centrala cu gaz , deabia am reusit sa scap de ei . Cred ca sunt singura din asociatie care le cere justificari , iar ei continuua sa ma ignore . i-a invrajbit pe toti impotriva mea , , Daca incerc sa stau de vorba cu cativa din ei imi raspund ca ,NU VOR SA SE PUNA RAU CU ASOCIATIA , am incheiat citatul , , MULTUMESC , ca mi-ati dat prilejul sa ma spovedesc, . DOAMNE AJUTA .
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 12:38, 10 Septembrie 2024
Buna ziua

Din cate spuneti dvs este haos acolo.

Daca nu luati atitudine, dvs si restul proprietarilor se poate ajunge la diverse situatii neplacute.

La adunarea reconvocata, deciziile se iau cu majoritate indiferent de numarul de participanti. Daca vin 5 proprietari la adunarea reconvocata, pot lua decizii care sa afecteze pe restul de 360...

Tot din legea 196/2018, legat de contul bancar.

Art. 20
(1) Fiecare asociație de proprietari este obligată să dețină un singur cont bancar.

Art. 67
(2) Administratorul este obligat să folosească pentru plățile curente și pentru încasări contul curent al asociației prevăzut la art. 20 alin. (1), la care au acces pentru informare, în condițiile art. 2.184-2.190 din Legea nr. 287/2009, republicată, cu modificările ulterioare, toți proprietarii. În acest cont sunt vărsate, în termen de 24 de ore de la primirea acestora, toate sumele sau valorile primite în numele sau în contul asociației.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

este obligatoriu ca o asociatie de proprietari sa detina cel putin un cont bancar ? justitiara17 justitiara17 Buna ziua, Va adresez urmatoarele intrebari la care va rog respectuos sa imi raspundeti: 1) O asociatie de proprietari este OBLIGATA sa detina cel putin un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, conform legii nr. 196/2018 privind înființarea, ... iHazABike iHazABike Buna ziua, Conform legii nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, la ... (vezi toată discuția)
Contabila asociatiei de prop spune ca nu poate face platile din ... AdrianaMorosan AdrianaMorosan Contabila Asociatiei de Prop spune ca nu poate face platile din cont si face majoritatea (facturi, salarii, chelt gospodaresti..) cash prin casierie. Cum ... (vezi toată discuția)