avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua.
As dori sa stiu cum sa procedez in cadrul unui divort. Este vorba de mama soacra care a facut greseala de a se recasatori cu un om fost-puscarias(ceva gen 25ani pentru furt icoane, obiecte pertioase, arta etc) care se prezeneta a fi un om total schimbat. La inceput omul era numai miere. Momentul in care ei s-au casatorit el nu avea nimic, iar ea un apartament castigat de la primul sot deoarece avea un copil impreuna. Actualul sot dupa o perioada de timp a inceput sa devina violent si o batea pe actuala mea sotie care dupa un timp s-a mutat. Vazandu-se singur a fortat-o sa vanda aparatmenul si au cumparat o casa undeva in falticeni la tara. Omul nu a muncit niciodata, a scos doar o carte si a vandut cateva exemplare. Acum mama mea este in Italia si lucreaza cu contract de munca acolo si este hotarata sa se desparta de el. Care ar fi calea cea mai rapida sa faca acest lucru fara sa piarda prea mult din punct de vedere financiar? Mentionez ca atunci cand a venit in Romania in vacanta a vrut sa o sechestreze, a luat-o cu masina de la aeroport si nu s-au oprit acasa doar a condus si a stat pe la prieteni dubiosi si nu mai voia sa o lase sa plece inapoi cum era aranjamentul. Mama avea datorii catre statul italian care trebuiau achitate(impozite etc) plus conrtractul de munca care trebuia onorat. Asa ca m-am dus eu si am luat-o, moment in care l s-a crizat foarte tare si a devnit violent amenintandu-ne pe toti. Ne-a urmarit cu masina si au fost 2 zile foarte lungi.Din punct de vedere al martorilor sunt foarte multi care stiu ce fel de om rau si prefaut este, exista antecedente in care el le-a agresat fizic si batut atat pe mama soacra cat si pe fiica sa, martorii stiind despre aceste lucruri si fiind dispusi sa depuna o eventuala marturie.
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
cr15tian, utilizator
Cel mai recent răspuns: cr15tian , utilizator 11:25, 9 Februarie 2010
Taxa pt divort este de 39 lei. Daca isi ia si un avocat se adauga onorariul acestuia. Deci cam atat despre "cat sa piarda financiar".
Problema intervine dupa divort, la partaj, cand vor trebui sa imparta acea casa cumparata in timpul casatoriei, deoarece intra in masa partajabila, impreuna cu alte bunuri mobile/imobile pe care le-au mai cumparat impreuna. Doar daca soacra poate demonstra ( sau este mentionat pe contract) ca a platit din banii ei, proveniti din vanzarea apartamentului ei, atunci ii va ramane ei.
De mentionat ca trebuie sa se prezinte la termenele stabilite de instanta, pt ca altfel se va respinge cererea ca nesustinuta.
Si cererea de divort se depune personal la judecatoria din circumscriptia ultimului domiciliu comun.
Deci trebuie sa isi faca timp sa vina in tara.
Succes!
Soacra va poate da Dvs. procura, sau chiar avocatului, pentru a o reprezenta la divort si atunci nu mai trebuie sa vina in tara la fiecare termen de judecata. In rest, ce a spus domnul consilier Adutescu este corect.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin.
faceti actiune de divort si vedeti ce probe solicitati
Buna dimineata!
Daca fostul puscarias ,la momentul casatoriei, nu avea nimic , decat niste ani de detentie, iar soacra dv avea un apartament, bun personal si toate acestea se pot dovedi , pe langa faptul ca d'na in cauza poate sustine ca el nu avea un loc de munca si deci nu a contribuit la achizitionarea nici unui bun mobil , iar el nu va putea demonstra contrariul ;), doamna nu va avea de impartit nimic cu el.
Ii trebuie si martori care sa sustina toate cele afirmate de dv.
Printr'o procura prin care o va reprezenta avocatul la proces, nu va mai fi nevoie sa se prezinte dansa personal.
In ceea ce priveste costurile acestui proces,
ce a spus domnul consilier Adutescu este corect.

Doar ca domnul Adutescu este de fapt o DOAMNA;)
buna ziua .
daca doamna are resedinta in italia nu este nevoie sa se prezinte personal in instanta . in caz contrar insa, va trebui sa se prezinte personal atat la depunerea actiunii de divort cat si la termenele procesuale .

referitor la partaj, intrucat bunul imobil a fost achizitionat cu bani rezultati din vanzarea casei proprietatea persoanala a dansei , probabil ca instanta ii va atribui dansei casa.
dar trebuie un probatoriu bine pus la punct.

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate simona435 simona435 buna ziua, sunt casatorita de 15 ani am un copil si locuiesc cu sotul in apartamentul mamei lui (aceasta fiind trecuta proprietara in acte).sotul detine o ... (vezi toată discuția)
Partaj cu 2 proprietati ladym7738 ladym7738 Am divorțat după 18 ani de căsnicie. Înainte de a mă căsători am primit de la serviciu un apartament. Când s-au dat apartamentele spre vânzare ... (vezi toată discuția)
Codul civil - divort SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Va rog un raspuns de specialitate. Povestea este tare lunga, dar incerc sa o concentrez. Ea si el, se cunosc in 2010 pe un sait de matrimoniale. Se incheaga o ... (vezi toată discuția)