avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incompatibilitate cadru militar si membru in consiliu ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incompatibilitate cadru militar si membru in consiliu de administratie al unui ONG?

Buna ziua, daca sunt cadru militar, si in acelasi timp sunt si membru in consiliu de administratie al unui ONG, insa nu sunt angajat cu contract de munca, iar ong ul nu are activitate economica, exista caz de incompatibilitate cu functia detinuta ca si cadru militar? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:34, 12 Septembrie 2024
legislatia ONG nu prevede nimic in acest sens, deci cel mult din directia legislatiei privind cadrele militare poate fi vreo problema, astfel ca trebuie sa puneti intrebarea pe vreun forum dedicat acelui domeniu special, daca exista...
Ofițerii, maiștrii militari și subofițerii în activitate au obligația de a nu efectua activități care contravin demnității, prestigiului și normelor de comportare ce decurg din calitatea lor de cadre militare.

Cadrelor militare în activitate le este interzis:
a) să îndeplinească alte funcții decât cele în care sunt încadrate, cu excepția cumulului prevăzut de lege, în condițiile stabilite prin ordin al ministrului apărării naționale;

b) să fie asociat unic ori să participe direct la administrarea sau conducerea unor organizații ori societăți comerciale, cu excepția celor numite în consiliile de administrație ale regiilor autonome și societăților comerciale din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea Ministerului Apărării Naționale și ale filialelor acestora, din cadrul industriei de apărare sau în legătură cu aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot deschide pe numele meu vreo forma de societate comerciala? bassmafya17 bassmafya17 Daca sunt cadru militar activ,pot deschide pe numele meu vreo forma de societate comerciala,SC.,SRL,SRL-D etc.,dar fara sa imi afecteze locul de munca? (vezi toată discuția)
Intrebare vlad adi vlad adi ca si militar, in cazul reducerii salariilor cu 25%, pot sa-mi infiintez un P.F.A. pentru a realiza un venit suplimentar? (vezi toată discuția)
Angajare part time Lavinia15 Lavinia15 Buna ziua, Am o intrebare dac cineva lucreaza in Mapn poate sa se mai angajezi si in alt loc de munca Part time? Multumesc si astept raspuns (vezi toată discuția)