avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, La o Asociatie de Proprietari s-a luat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, La o Asociatie de Proprietari s-a luat hotararea de ...

Buna ziua, La o Asociatie de Proprietari s-a luat hotararea de casare a documentelor mai vechi de 5 ani. Care este procedura legala? Este obligatorie o firma? Este de ajuns doar o comisie din asociatie cu intocmire proces verbal? Multumesc
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 13:41, 13 Septembrie 2024
Buna seara!

Hotararea de "casare" - corect "distrugere" - este ilegala daca nu exista un nomenclator arhivistic aprobat de Arhivele Nationale. Daca exista nomenclator, trebuie respectate prevederile Legii nr. 16/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale altor acte normative incidente in domeniul arhivistic. Bine ar fi sa existe si o procedura de lucru pentru arhiva asociatiei de proprietari in care sa se detalieze, intrarea, pastrarea si distrugerea documentelor.

In lipsa acestor elemente, persoanele care distrug pur si simplu documentele asociatiei comit contraventii sau fapte penale.

Atentie, unele documente au caracter stabilit legal, permanent, adica nu se distrug niciodata, iar altele dupa 50-70 de ani!

Nu este obligatoriu ca o societate comerciala sa efectueze aceasta activitate.

www.avocatnet.ro/articol_424...
Faceti proces verbal si gata.
Dar de ce nu pastrati digital macar de acum inainte. Eliminati incasarile fizice si lasati daoar la banca a ghiseu sau online si In afara de cateva bonuri ce mai cumperi unde nu ai factura online la restul oricum exista factura online,


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casare documente expirate fundatie Fundatia A Fundatia A Buna ziua Sint presedintele Consiliului Director al unei mici fundatii, infiintata in 1998, care acorda burse studentilor in dificultate.Va adresez ... (vezi toată discuția)
Ce documente contine arhiva asociatiei ? unitescu unitescu Dupa divergentele avute cu administratorul si dupa ce am fost ales presedinte in AG, acesta a fost somat de primarie sa imi predea stampila si arhiva ... (vezi toată discuția)
Arhivare documente Aditza22_83 Aditza22_83 Ma intereseaza si pe mine o Lege, ordonanta unde sa gasesc si eu termenele de arhivare a documentelor.....sa stiu de ex. ca dosarul de facturi se pastreaza 3 ... (vezi toată discuția)