avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Anul acesta părinții mei au început ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Anul acesta părinții mei au început demersurile ...

Buna ziua.
Anul acesta părinții mei au început demersurile ptr intabularea imobilului pe care îl dețin. După ce au făcut cadastru au mers la fisc, unde li s a refuzat eliberarea cf pe suprafața nou măsurată, ei făcând modificări in anul 1994 la imobil, respectiv construcția unei magazii fără autorizație și extinderea unei anexe pe care au îmbunătățit o și au transformat o in spațiu de locuit.
Inspectoarea îmi spune ca nu poate înscrie in evidentă fiscală situația reala actuala, și le solicita părinților mei un certificat de edificare de la urbanism, menționând o HCLM, pe care am citit o și se cer ca documente ptr eliberarea CE certificat fiscal pe suprafața pe care vreau sa o edific. Îmi tot spun sa depun dosarul ptr CE și abia apoi îmi poate înscrie in evidentă fiscală imobilul.
Am făcut cerere la Dna arhitect șef in care i am menționat ca am aceasta problema cu eliberarea CF și răspunsul a fost sa ma adresez tot fiscului. Nu înțeleg nimic, de ce se bat cap in cap legile?
Va rog dacă se poate sa ma ajutați cu un sfat, cum ar trebui sa procedez și ce articole din lege pot invoca
Mulțumesc

Alte discuții în legătură

Casa fara autorizatie de constructie cohmana cohmana Salut,soacra mea ne-a facut o donatie de 300 mp pe care se afla casa ei si inca o anexa in fata in care locuiam noi,in 2008 era teren extraviran si nu era cu ... (vezi toată discuția)
Vreau sa extind locuinta parintilor...cum fac? anutza_maria anutza_maria Buna ziua, As dori sa stiu ce acte mi-ar trebui ca sa extind locuinta parintilor, vreau sa mai construim inca 3 camere. Mentionez ca stam la curte si avem o ... (vezi toată discuția)
Inscriere inca o camera in cf Candrei80 Candrei80 am o casa trecuta in CF in 1985 cu 2 camere, pivnita si bucatarie ... intre timp (prin 1995) am facut ceva modificari si au rezultat 3 camere, pivnita si ... (vezi toată discuția)