Salut,soacra mea ne-a facut o donatie de 300 mp pe care se afla casa ei si inca o anexa in fata in care locuiam noi,in 2008 era teren extraviran si nu era cu autorizatie de constructie[era anexa agricola],apoi a trecut in intravilan,iar noi dupa ce am facut dezmembrarea pamantului ne-am dus sa obtinem autorizatie de constructie,dar nu ni se acorda deoarece avem doar 300 mp.Ce putem face in cazul asta,voi putea obtine vreodata autorizatie pe toata suprafata casei?In instiintare imi spune sa mai obtin 200 mp si apoi sa revin dar nu am de unde sa mai iau,ajutor...va multumesc.
Autorizatie de constructie pentru ce ? Care este suprafata imobilului pe care doriti sa il construiti ? Se respecta distantele legale fata de vecinatati ? Ce documente aveti gata ca sa cereti autorizatia ? Ati facut documentatia expertizata de structura ?
Vorbiti cu firma care v-a dat documentatia pentru PAC, ei ar trebui sa duca pana la capt obtinerea actelor. .
Solicitati de la primarie un Certificat de urbanism.Acesta v-a arata ce puteti sa construiti, care va fi suprafata admisa, de ocupare a terenului.Ar fi o solutie, dar sa obtineti scris,chiar daca sunt parinti, aprobarea autentificata de construire pe calcan sau mai aproape de linia de hotar, fata de 190dm legali.Vedeti care este regulamentul local de urbanism si eventual puteti cere o derogare.
Vedeti ce o sa va spuna in C.U.
Nu stiu daca imi vor elibera Certificat de Urbanism deoarece soacra mea detine unul dar nu stiu daca mai este valabil ca a facut dezmembrare la pamant,inainte era anexa ca era extravilan iar acum este intravilan,eu deja am contruit langa casa ei care in acte e a mea ,dar am numai 300 mp.
Certificatul de urbanism are un termen de valabilitate care este stabilit de autoritatea emitenta si este, de regula, de 12 luni.
In acest interval de timp se va intocmi documentatia necesara obtinerii avizelor si a celei pentru obtinerea autorizatiei de construire.
Cu minimum 15 zile inainte de expirarea termenului de valabilitate se poate solicita prelungirea certificatului cu maximum 12 luni.
Verificati documentul (certificatul de urbanism) pe care-l detineti si vedeti daca mai este valabil; daca nu este valabil, puteti solicita un alt certificat, cu achitarea taxelor aferente, care nu sunt prea mari.
as dori sa aflu care e diferenta dintre actele pentru o casa construita dupa ce scoti autorizatia si actele pentru o casa construita fara autorizatie adica de intrarea in legalitate?