avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa fara autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa fara autorizatie de constructie

Salut,soacra mea ne-a facut o donatie de 300 mp pe care se afla casa ei si inca o anexa in fata in care locuiam noi,in 2008 era teren extraviran si nu era cu autorizatie de constructie[era anexa agricola],apoi a trecut in intravilan,iar noi dupa ce am facut dezmembrarea pamantului ne-am dus sa obtinem autorizatie de constructie,dar nu ni se acorda deoarece avem doar 300 mp.Ce putem face in cazul asta,voi putea obtine vreodata autorizatie pe toata suprafata casei?In instiintare imi spune sa mai obtin 200 mp si apoi sa revin dar nu am de unde sa mai iau,ajutor...va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
cohmana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 20:03, 8 Aprilie 2011
Despre ce localitate este vorba?
Oricum ar fi:
- certificat urbanism: este reglementat de legea 50/1991 si vi-l elibereaza oricum (Primaria in raza careia aveti terenul), de asta va intreb unde e, caci conditiile difera;
- va trebuie arhitect care sa faca documentatia ce se depune la primarie, in faza autorizarii constructiei.
Trebuie sa mergeti ori pe constructie noua, ori pe forma: intrare in legalitate, depinde de arhitectul pe care chiar trebuie sa-l angajati. A doua forma presupune amenzi: o data disciplina in constructii aflata in subordinea primariei, a doua de la Inspectoratul de Stat in Constructii.
Oricum: succes!
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
referenta1, utilizator
daca constructia a fost edificata (construita) inainte de 2001 nu intrati sub incidenta lg 50 cu modificarile ulterioare.... deci o inscrieti in CF cu un certificat de atestare a edificarii constructiei emis de primarie conform lg 7/96 cu modificarile ulterioare!

daca constructia este edificata dupa 2001 sau transformata din anexa agricola in casa locuit - atunci nu puteti intra in legalitate decat in conditiile lg 50 ... daca dl/dna Salariuredus de la Primarie nu va da alta solutie decat marirea terenului atunci poate este bine sa consultati si un proiectant/arhitect, acestea cunosc conditiile lg 50 si "artificiile" legale prin care puteti retroactiv sa intrati in legalitate cu o constructie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie ioneliya38 ioneliya38 buna ziua,daca detin 2000 mp teren extravilan agricol,pot obtine autorizatie de constructie?multumesc (vezi toată discuția)
Certificat de atestare a edificarii constructiei (contribuabil vs primarie) Cristian Fara Cristian Fara La solicitarea unui \"Certificat de atestare a edificarii constructiei\" pt o casa construita in anul 1970 necesar pentru inscrierea in CF a casei odata cu ... (vezi toată discuția)
Constructie pe teren extravilan mihaela daniela mihaela daniela Buna seara ! Am o intrebare . Sunt pe cale de a cumpara un teren extravilan arabil de 1150 mp si curti constructii 790 mp total suprafata 1940 mp . ... (vezi toată discuția)