avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Constructie pe teren extravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Constructie pe teren extravilan

Buna seara !
Am o intrebare .
Sunt pe cale de a cumpara un teren extravilan arabil de 1150 mp si curti constructii 790 mp total suprafata 1940 mp . Mentionez ca pe suprafata de 790 mp se afla o casa degradata de 63 mp .
Intrebarea mea este , eu voi putea obtine autorizatie de constructie si voi putea construi o casa pe acest teren ?
Exista vreo institutie care sa poata sa-mi obtina toate autorizatiile de constructie pentru ca eu nu ma pricep exact ce acte imi trebuie .
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: valicluj , utilizator 22:16, 29 Octombrie 2012
Buna seara!
Daca terenul este extravilan veti putea construi pe el doar anexe agricole, nu si casa pt locuit. Depinde cum nuantati titlul proiectului..... :D
Pt a obtine autorizatia de constructie veti avea nevoie de un proiect tehnic, asa ca primul pas este sa gasiti o firma de proiectare care sa va faca proiectul. Marea lor majoritate stiu procedura destul de bine si va pot obtine si toate acordurile necesare pt obtinerea autorizatiei de constructie.
daca va angajati totusi pe cont propriu, cu documentatia de la proiectant va duceti la primarie si obtineti certificat de urbanism si acolo va vor bifa toate acordurile de care aveti nevoie. cand le strangeti pe toate, va duceti la ITC si obtineti autorizatia de constructie.




un aspect pe care trebuie sa il clarificati la Primarie este suprafata minima de teren pe care trebuie sa o detineti ca sa poata permite sa realizati constructii pe el; unele autoritati au impus o suprafata minima de 20.000 mp pt a stopa constructia de vile in extravilan.....
Existand deja o casa pe teren puteti cere autorizatie de renovare/extindere a celei existente.
din experienta mea pot sa iti spun ca am o indoiala ca terenul e in extravilan deoarece in CF sunt curti si constructii pe 790 mp, poate e in intravilanul nou dupa 90. verifica la primarie serviciul urbanism sau poti sa scoti un Certificat de urbanism in care vei gasi toate informatiile de care ai nevoie, dar daca sustii ca totusi e in extravilan dute pe varianta de extindere, renovare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de urbanism - teren extravilan nicum nicum Buna ziua! Pot obtine certificat de urbanism pentru constructia unei hale de aproximativ 500 mp, din panouri tip sandwich amplasata pe un teren aflat in ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie ionutz_4you ionutz_4you Salut am si eu o problema la care caut un raspuns. Parintii mei au o casa pe un teren de 240 mp in Bucuresti, in spatele casei au un loc liber de 75mp, la care ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie ioneliya38 ioneliya38 buna ziua,daca detin 2000 mp teren extravilan agricol,pot obtine autorizatie de constructie?multumesc (vezi toată discuția)