avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Verificarea corectitudinii consumului de apa. Unii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Verificarea corectitudinii consumului de apa. Unii membri din ...

Verificarea corectitudinii consumului de apa.
Unii membri din conducerea AP au "1 leu" la consumul de apa caldă (AC) și apa rece (AR). Acesta situație se vede din listele de plata afișate la avizier.
Menționez că toate apt au apometre cu citire radio cu excepția a trei apt care sint trecute la pausal.
Firma care a instalat apometrele nu îmi furnizează nici o informație pe motiv de GDPR și că are contract încheiat cu asociația, așa că nu da date proprietarului.
Dacă cer informații asociatiei, îmi dă ceea ce au afișat la avizier.
Dacă nu am acces la sursa, adică ce a transmis firma de apometre către AP, nu am cum sa verific daca cifrele afișate la avizier sunt corecte.
Ce posibilități am să mă lămuresc in aceasta problema? Exista vreo soluție? Care?
Mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2024
gabriela constantinescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabriela constantinescu , utilizator 22:58, 13 Septembrie 2024
Daca aveti rubrica consum individual apa rece apoi alaturi cost apa rece si consum apa calda si cost apa calda verificati daca e corect.
Daca au cativa litri 0.020m3 e afisat 0.02m3 si va raportati lapretul unui m3.
In cazul in care nu va lamuriti va adresati scris catre presedintele asociatiei si cereti lamuriri.
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2024
w_v_w_v, utilizator
Sint afișate pe listele de plata de la avizier numai costurile, fara consumuri. Dar bănuială mea este că au afișat cum le-a convenit, nicidecum ce a transmis firma care face citirile, fiind conștienți că nimeni nu primește informații de la acea firma pe motiv de Legea privacy, in afara de conducerea AP. Nu e posibil ca un apt cu doua persoane sa aibe un leu de plata luna de luna la apa calda. Nu au fost plecați nicăieri, au locuit permanent in apt.
Dacă cer lămuriri conducerii AP ori mă refuza ori îmi dă aceleași cifre pe care tot ei le-au afișat la avizier. Pe mine mă interesează ce a transmis firma de apometre care face citirile și calculele. Au dreptate cei ce doresc contracte direct cu furnizorii; in cazul meu plătesc salarii conducerii AP ca sa mă împiedice să văd cu ochii mei ce transmite firma de apometre, ca sa mă oblige să plătesc furaciunile lor afișate la avizier.

w_v_w_v a scris:

Daca aveti rubrica consum individual apa rece apoi alaturi cost apa rece si consum apa calda si cost apa calda verificati daca e corect.
Daca au cativa litri 0.020m3 e afisat 0.02m3 si va raportati lapretul unui m3.
In cazul in care nu va lamuriti va adresati scris catre presedintele asociatiei si cereti lamuriri.

Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2024
gabriela constantinescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri intretinere-calcul apa vs cititre apometre oanabomboana24 oanabomboana24 As dori daca se poate sa ma ajutati cu o informatie.Stau in apartamentul matusii mele in Ploiesti, (Str. Barcanesti) cu 2 camere. Apartamentul este dotat cu ... (vezi toată discuția)
Datorii asociatie din cauza apometrelor baciuionut baciuionut salut! acum 2 ani asociatia de proprietari din bloc a contractat o firma care a venit si ne-a demontat apometrele din apartamente, le-a verificat si apoi le-a ... (vezi toată discuția)
Apometre unde radio eldeee eldeee Buna ziua, De cateva luni, s-a hotarat schimbarea apometrelor clasice cu altele cu unde radio. La ultima afisare a intretinerii, in 2015, pentru luna ... (vezi toată discuția)