avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul mi-a prezentat astăzi nota de preaviz ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul mi-a prezentat astăzi nota de preaviz având în ...

Angajatorul mi-a prezentat astăzi nota de preaviz având în vedere instabilitatea și incapacitatea economica a firmei ( asta scrie și în nota de preaviz) . Am aproape doi ani angajat la ei si pe mine m-a lichidează și pe altul care are doua luni nu. Am cerut salarii compensatorii iar angajatorul a spus ca nu e obligat sa le acorde.

Eu ce pot face legal în situația data deoarece nu mi se pare normal sa ma dea afara și pe cel de 2 luni nu. Pot invoca un litigiu? Am vreo șansă?
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2024
BOGDANPAUL9779, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:03, 16 Septembrie 2024
Puteti contesta in instanta decizia de concedierew.

Obligatia de plata a salariilor compensatorii trebuie sa se regaseasca in contractul individual de munca, precum si in regulamentul intern al societatii sau in contractul colectiv de munca aplicabil la nivelul unitatii sau la nivel de sector de activitate, In acest caz, angajatorul este obligat sa achite salariatului concediat salariile compensatorii prevazute de acestea.
In cazul in care obligatia de plata a salariilor compensatorii nu se regaseste in niciunul din documentele prevazute mai sus, angajatorul nu este obligat la plata unor astfel de salarii.
Bună seara, credeți ca am vreo șansă în instanta? Având în vedere ca un anumit salariat cu vechime la locul de munca de 2 luni este păstrat și eu cu vechime de aproape 2 ani sunt lichidat. ( pe același post) Mai ales ca și acum 2 luni angajatorul a avut probleme economice ( lipsa comenzilor care este și citata în preavizul meu)

Ultima modificare: Duminică, 15 Septembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nimeni nu va poate spune ce sanse aveti ...sunt multe aspecte de luat in calcul , adica cele care se refera la conditiile de fond si conditiile de forma ale concedierii.
Poate fi obligat la compensatorii în contractul de munca de la ramura? Sau trebuie sa fie neapărat în contractul colectiv al firmei?

Cornel Vasile a scris:

Nimeni nu va poate spune ce sanse aveti ...sunt multe aspecte de luat in calcul , adica cele care se refera la conditiile de fond si conditiile de forma ale concedierii.

Numai daca firma dvs. e semnatara a acelui contract colectiv pe ramura .

Alte discuții în legătură

Desfiintare post Angela Stancioi Angela Stancioi Buna ziua, as dori sa intreb in cazul de concediere pe motiv de desfiintare post, ce anume trebuie platit angajatului cu titlu de plati compensatorii sau alt ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii in cazul concedierii militaruflorentina militaruflorentina buna ziua problema mea este urmatoarea: sunt angajata la o societate comerciala din data de 1 martie 2006. este o societate mica cu un numar de 5 ... (vezi toată discuția)
Drepturi marianelena marianelena Ma numesc Marian si sunt in perioada de preaviz la una din unitatile grupului Boromir.Nu am putut sa cunosc ,sa citesc nicaieri Contractul colectiv de munca la ... (vezi toată discuția)