avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Am o casa pe un teren de 175mp, intrarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Am o casa pe un teren de 175mp, intrarea este pe o ...

Buna ziua
Am o casa pe un teren de 175mp, intrarea este pe o alee de doar 2,20cm lunga de 17m iar in spate se largeste unde am si casa.
In stanga gard, dreapta gard dar pe spate sunt la calcan cu vecina.
Doresc sa o consolidez iar pt asta am nevoie si in spatele casei la vecina, cu care nu se poate din pacate discuta...
Exista vreo solutie , un temei legal prin care sa ma lase, stiu ca exista o lege de genul...
Multumesc
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 13:46, 16 Septembrie 2024
Buna ziua

Da, vecina este obligata sa va permita accesul daca trecerea prin alta parte nu se poate sau ar fi prea scumpa sau periculoasa. Daca nu este de acord, instanta o poate obliga. Insa vecina are dreptul la despagubiri daca acest lucru ii cauzeaza prejudicii.

Mai era cine

Articolul 622
(1) De asemenea, proprietarul este obligat să permită folosirea fondului său pentru efectuarea unor lucrări necesare fondului învecinat, precum și accesul vecinului pe terenul său pentru tăierea crengilor și culegerea fructelor, în schimbul unei despăgubiri, dacă este cazul.
(2) Dispozițiile art. 621 alin. (2) sunt aplicabile.

Articolul 621
(2) Această obligație subzistă numai pentru situația în care trecerea prin altă parte ar fi imposibilă, periculoasă sau foarte costisitoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ceva timp am cumparat o casa intr-un oras de provincie.deschiderea ... tudor_11 tudor_11 de ceva timp am cumparat o casa intr-un oras de provincie.deschiderea la strada e destul de mica,cam asa fiind majoritatea proprietatilor pe-aici pe strada. ... (vezi toată discuția)
Izolare exterioara perete comun podape podape Buna ziua! Locuiesc la casa, peretele dinspre sud al casei este orientat catre gradina vecinului (este si limita proprietatii mele). la o distanta de ... (vezi toată discuția)
Găsesc rezolvare? acordul vecinilor pentru izolarea termică LauraTinuta LauraTinuta Bună ziua! Am o problema și nu știu Cum sa îi găsesc rezolvarea. Locuinta mea formata din 3 camere și un hol (locuiesc la casă ) are spastele casei ... (vezi toată discuția)