Buna ziua
Am o casa pe un teren de 175mp, intrarea este pe o alee de doar 2,20cm lunga de 17m iar in spate se largeste unde am si casa.
In stanga gard, dreapta gard dar pe spate sunt la calcan cu vecina.
Doresc sa o consolidez iar pt asta am nevoie si in spatele casei la vecina, cu care nu se poate din pacate discuta...
Exista vreo solutie , un temei legal prin care sa ma lase, stiu ca exista o lege de genul...
Multumesc
Da, vecina este obligata sa va permita accesul daca trecerea prin alta parte nu se poate sau ar fi prea scumpa sau periculoasa. Daca nu este de acord, instanta o poate obliga. Insa vecina are dreptul la despagubiri daca acest lucru ii cauzeaza prejudicii.
Mai era cine
Articolul 622
(1) De asemenea, proprietarul este obligat să permită folosirea fondului său pentru efectuarea unor lucrări necesare fondului învecinat, precum și accesul vecinului pe terenul său pentru tăierea crengilor și culegerea fructelor, în schimbul unei despăgubiri, dacă este cazul.
(2) Dispozițiile art. 621 alin. (2) sunt aplicabile.
Articolul 621
(2) Această obligație subzistă numai pentru situația în care trecerea prin altă parte ar fi imposibilă, periculoasă sau foarte costisitoare.