avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Tatal meu, pensionar militar, care fac o ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Tatal meu, pensionar militar, care fac o paranteza, ...

Buna ziua,
Tatal meu, pensionar militar, care fac o paranteza, nu are o pensie nesimtita (sub 4000 de lei) a primit de curand o decizie prin care i-i se comunica faptul ca pensia lui a fost calculata gresit (fiind calculata mai mare decat ar fi trebuit), si ca trebuie sa datoreze statului aproximativ 10.000 de lei, suma care trebuie platita pana intr-o luna daca nu ma insel, cert este ca e o perioada scurta de timp.
Si vreau sa va intreb daca chiar nu se poate face nimic in acest sens?
In primul rand nu el este vinovat ca i-au calculat pensia mai mare (dupa mine ar trebui sa plateasca sumele cine le-a calculat gresit)
In al doilea rand, mi se pare inadmisibil sa primesti o suma de bani in plus timp de mai multi ani, dar sa ii ceri pe toti o data inapoi, altfel iti blocheaza conturile.

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie obtinuta conform legilor in vigoare syncmaster syncmaster Buna ziua, va rog sa-mi spuneti in ce masura este legal , ca in urma recalcularii pensiei militare, sa mi se dea o pensie mult mai mica, desi , ... (vezi toată discuția)
Majorarea pensiilor lambrudumitru lambrudumitru Recent, am aflat ca cca. 200.000 de pensii vor fi majorate, ca urmare a unei hotarari a CCR. Vreau sa stiu ce criterii sunt stabilite pentru acest nr. de ... (vezi toată discuția)
Abuz si bataie de joc ContSters290705 ContSters290705 La tatal unei cunostiinte in 2008 i-a fost recalculata pensia aceasta crescand de la 800 lei la 2100 lei sesizand ca ceva nu este in regula sa adresat ... (vezi toată discuția)