avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Abuz si bataie de joc
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Abuz si bataie de joc

La tatal unei cunostiinte in 2008 i-a fost recalculata pensia aceasta crescand de la 800 lei la 2100 lei sesizand ca ceva nu este in regula sa adresat casei de pensii cu o cerere de recalculare si a primti raspuns de la aceasta ca totul este in regula in 2012 decembrie i s-a adus la cunsotiinta ca pensia lui de fapt ra de 900 lei si ca ar de returnat pe anii de a luat in plus suma de aproape 40.000 lei asa cda de la 2100 lei a ajuns la 900 lei pensie iara din aceasta a ramas la propriu cu 600 lei caci ii se este oprita 1/3 in contul acelei datorii,a facut reclamatii la casa de pensii ministerul muncii daca se adrseaza instanteide judecata crdeti ca are sanse sa schimbe ceva adica mi se apre ridicol pe langa ca ai calculat o pensie gresit pe urma ii mai iei omului si 1/3 din pensia lui care ste si asa una mizerabila.
multumesc
Daca a incasat in plus, nu este normal sa restituie? Ce vi se pare abuziv, că îmi scapă esenţa mesajului. I s-a înfiinţat poprire pe ceea ce a încasat în plus. Se numeşte plată nedatorată, iar legea prevede că trebuie restituită. Dacă debitorul nu are alte bunuri, decât veniturile din pensie, cum altfel s-ar recupera suma datorata de acesta?
Sa fac un mic experiment eu va dau dumneavoastra niste bani nemeritati ,dvs ma intrebati daca e corect sa dau acei bani eu zic ca da ,dupa cativa ani eu va zic ca v-am dat incorect acei bani si cer sa mii restituiti,oare in acest caz a cui este vina a mea sau a dvs?
Cred că v-a scăpat ideea. Nu are nicio relevanţă faptul că cineva a greşit în calculul pensiei. Pensionarul respectiv a primit mai mult decât i se cuvenea şi trebuie să restituie .În locul domniei sale aş fi fericit că am primit un credit gratuit , adică fără să plătesc dobândă.

În altă ordine de idei, să îmi faceţi o donaţie e cu totul altceva decât sa faci o plată pe care credeai că o datorezi. Nu putem compara instituţii diferite de drept.

ªtiu că o să vi se pară abuziv, dar dacă veţi găsi pe stradă o sumă de bani şi nu o duceţi la cea mai apropiată secţie de poliţie, comiteţi o infracţiune.

:flowersblue:
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2013
ContSters214341, utilizator
Bun si cel ce a facut asa calcul gresit nu trebuie sa plateasca nimica pentru greseala facuta adica in orice serviciu daca comiti o greseala trebuie sa platesti pentru ea acel domn de a calculat gresit pensia nu trebuie sa plateasca nimica?
In afara de asta in mod normal pensia ar trebui sa fie un drept al fiecarei persoane dupa o viata de munca nu un cazinou in care fiecare se descurca cum poate
Funcţionarul care a greşit poate răspunde disciplinar, în temeiul prevederilor contractului de muncă.
Repet, nu e nimic abuziv să primeşti bani in plus. Putem vorbi de un abuz dacă cel ce a primit o plată necuvenită refuză să o restituie.

Alte discuții în legătură

Procedura de transmitere de catre casele teritoriale de pensii catre organele fiscale a titlurilor executorii pentru sume incasate necuvenit giocont giocont Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie in care se afla o cunostinta-pensionar: -la inceputului acestui an 2019, a primit un Aviz de Plata de ... (vezi toată discuția)
Diminuarea pensiei datorita recalcularii komisarul komisarul Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti cu o problema destul de cidata pentru mine. Ma numesc Vintila Nina si sunt curator pentru tatal meu Bucur Ion internat ... (vezi toată discuția)
Returnare pensie urmas Cristi1970 Cristi1970 Buna ziua, Mama mea in varsta de 61 ani impliniti pe 21 martie, a fost pensionara pe caz de boala 360 si avea pensie de urmas 310 de pe urma tatalui meu. In ... (vezi toată discuția)