Suntem un ONG care doreste sa organizeze o excursie de 1 zi pentru beneficiarii nostri permanenti - elevi de gimnaziu si liceu de la diverse scoli. Imi puteti spune, va rog, daca in afara de acordul parintilor cu privire la participarea in cadrul excursiei, mai este nevoie si de alte aprobari de la scoala/ inspectorat. In ceea ce priveste documentele necesare - pentru plata transport avem nevoie de contract incheiat cu agentia? Multumesc!
radumititean
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
daca e vorba de minori, situatia e foarte complicata pentru ca e legislatia foare restrictiva, si cel mai bine faceti actiunea in colaborare cu scoala si sa fie insotiti si de cadru didactic ca si cum ar fi actiunea proprie a scolii, ca atunci se merge pe procedurile lor. Altffel sunt foarte multe aspecte de pus la punct si multe sunt neclare dpdv legal..... sau rezolvati sa fie organizator oficial o agentie de turism si va "lipiti" de ei dar oficial vor trebui sa aiba ei personal acreditat si Dvs,. sa conduceti neoficial.,...
radumititean
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
numai ca toate materialele de pe edupedu se refera la conditii si proceduri prin care organizeaza activitati SCOLILE si cadrele didactice, nu structuri exterioare ex. ONG-uri, si proceduriel ministerului educatiei reglementeaza implicarea firmelor de transport si agentiilor de turism, nu si cazul cand organizator al activitatii ar fi un ONG... de aceea am recomandat sa se faca sub umbrela scolii, sa nu figureze oficial ONG-ul ca organizator. Iar scolile si cadrele didactice in principiu stiu sau afla usor de la ISJ procedurile actuale pentru activitatile organizate sub egida scolii - complicate si ele si in unele privinte exagerate, si cu multe modificari de-a lungul anilor
Ong organizare excursii
yeny
As dori sa ma interesez in ce masura o asociatie non-profit care are ca scop sustinerea copiilor cu talent artistic, poate organiza in afara de programele ... (vezi toată discuția)