avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditii de acordare a indemnizatiei de ingrijire a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditii de acordare a indemnizatiei de ingrijire a copilului

Buna,
Am și eu o întrebare.
Care sunt condițiile necesare pentru a beneficia de indemnizația de îngrijire a copilului în sitiația de mai jos

Mama copilului a lucrat în Irlanda o perioadă îndelungată, iar în ultimele 3 luni de sarcină s-a întors în România, unde a lucrat până la naștere si este domiciliată . De asemenea, menționez că nașterea copilului a avut loc în Republica Moldova.

Aș dori să știu dacă există posibilitatea ca aceasta să beneficieze de indemnizație de îngrijire a copilului în România și care sunt condițiile care trebuie îndeplinite pentru acest lucru.
Mțumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2024
Marenush09, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:34, 19 Septembrie 2024
Care este data de nastere a copilului ?

Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Perioada eligibila : în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului timp de cel puțin 12 luni sa fi realizat venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit.

alin.6 : În vederea acordării drepturilor prevăzute la alin. (1), persoanele care au realizat activități profesionale în statele membre ale Uniunii Europene sau în alte state care aplică prevederile Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European și al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială și ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială, denumit în continuare Regulament, beneficiază de totalizarea perioadelor de activitate realizate în aceste state în condițiile prevăzute de acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului - perioada ContSters193523 ContSters193523 buna ziua as avea o intrebare in cazul in care o persoana naste in luna iunie iar cele 12 luni lucrate consecutiv nu se implinesc numai in luna august exist ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil daca am lucrat o perioada in ue ada51 ada51 Momentan lucrez cu forme legale in Malta, contractul expira pe 31.09.2013 , dupa care voi incepe serviciul la un nou loc de munca in Romania. Voi naste pe la ... (vezi toată discuția)
Poate beneficia tatal de indemnizatia pentru cresterea copilului? roberta0728 roberta0728 vreau sa stiu daca sotul poate primi indemnizatia de crestere a copilului in conditiile in care copilul se va naste undeva in aprilie 2013,iar el va fi angajat ... (vezi toată discuția)