avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Emitere certificat inmatriculare pentru vehicul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Emitere certificat inmatriculare pentru vehicul declarat furat dupa 7 ani

Buna ziua,

Am o problema cu re-emiterea certificatului de inmatriculare pentru motocicleta mea, din cauza ca aceasta figureaza cu o alerta (de furt) in baza de date a politiei. Am cumparat si inmatriculat motocicleta in aprilie, dupa ce a stat 5-6 ani la fostul proprietar. Acesta a cumparat-o de la o firma care se ocupa cu importul si revanzarea motocicletelor in Romania, cu acte, garantie si alte servicii - firma pare in regula din punctul meu de vedere. Motocicleta este adusa din Italia (fabricata in Italia) si a fost inregistrata/inmatriculata prima data in Romania in 2017 conform RAR/CIV.

In prezent, dupa mentiunea politistilor ca apare o alerta pentru motocicleta mea, am verificat seria de sasiu pe stolencars24 si se pare ca motocicleta a fost declarata ca fiind furata in iunie 2024, in baza de date a politiei din Italia. Printre datele afisate in alerta apare si numarul de inmatriculare al vehiculului furat, care nu pare sa corespunda cu codificarea alfanumerica din Italia, dar nici din alte tari europene. Motivul pentru care am depus actele pentru re-emiterea talonului este ca am prins 2 ploi torentiale cu acesta in buzunarul gecii, iar talonul deteriorat necesita reinnoire. Presupun ca fara sa ma prezint la politie, nu m-ar fi contactat sa chestioneze alerta in ultimele luni. De asemenea, nu mi-au spus cat va dura verificarea aceasta, insa nici nu au adus vorba de retinerea vehiculului.
Nu stiu in ce situatie ma aflu, caci daca vehiculul apare furat in baza seriei de sasiu atunci presupun ca nu poate fi o simpla coincidenta. Totusi, in cazul in care vehiculul este intr-adevar furat si declarat abia recent, inseamna ca proprietarul italian nu s-a interesat de acesta in ultimii 7-8 ani. Cum ma puteti sfatui si ce optiuni de liniste am in acest caz?

Cu foarte multe multumiri

Alte discuții în legătură

Motocicleta cumparata si depistata apoi ca fiind furata.....ce este de facut? CONSTANTINCINTAR CONSTANTINCINTAR Buna seara, Am nevoie de o sugestie in legatura cu urmatoarea problema: In februarie 2010 am cumparat (contract de vanzare-cumparare la un birou de copiat ... (vezi toată discuția)
Rovinieta - numarul masinii scris gresit andreiionut andreiionut Salutare,oameni buni, Am si eu o problema legata de o rovineta pe care s-a trecut nr.masinii gresit,dar seria de sasiu este cea corecta.Stie cineva ... (vezi toată discuția)
Ce pot face pentru a inmatricula legal o masina cu civ falsa, dar nefurata? SHAMMY SHAMMY Am achizitionat de curand un autoturism, punandu-mi-se la dispozitie la momentul cumpararii acte false, respectiv cartea de identitate a masinii. Talonul auto, ... (vezi toată discuția)