avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Motocicleta cumparata si depistata apoi ca fiind ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Motocicleta cumparata si depistata apoi ca fiind furata.....ce este de facut?

Buna seara,
Am nevoie de o sugestie in legatura cu urmatoarea problema:
In februarie 2010 am cumparat (contract de vanzare-cumparare la un birou de copiat acte) o motocicleta de la un tip din Craiova. Cand m-am prezentat la Politie pentru inmatriculare am avut surpriza sa mi se spuna ca respectiva motocicleta figureaza in baza Interpol ca fiind furata din Italia (in 2009). Motocicleta mi-a fost luata pe baza de proces verbal si s-a deschis un proces referitor la infractiunea de furt calificat, pentru a se elucida problema. In urma cercetarilor, eu am fost absolvit de orice vina.....nu o sa mai intru in amanunte....motocicleta mi-a fost atribuita prin rezolutie a Parchetului (eu fiind cumparator de buna credinta si pentru ca adevaratul proprietar din Italia nu a cerut-o inapoi).
In acest moment apare si problema mea: RAR-ul refuza sa elibereze cartea de identitate si certificatul de identitate RAR pe motiv ca motocicleta inca figureaza in baza Interpol ca fiind furata.
In aceasta situatie eu ce pot face?
De inmatriculat, nu o pot inmatricula, de vandut, nu o pot vinde.
(nu s-a precizat in rezolutie ca nu o pot dezmembra si vinde la bucata.....dar nu este si intentia mea).
Eu nu am luat-o sa o dezmembrez....ci s-o folosesc....dorinta mea este sa o inmatriculez.
Dar cum???
Multumesc anticipat pentru orice solutie....legala!
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
CONSTANTINCINTAR, utilizator
Cel mai recent răspuns: vlad1212 , utilizator 16:22, 26 Martie 2013
Regulamentul codului utier , art.28 pct.3 arata ca "autovehiculele furate nu se pot inmatricula".
Avand in vedere ca a fost constata faptul ca este furata, inseamna ca se stie cine este proprietarul ei.Luati legatura cu respectivul si poate v-o vinde dar mai bine il cautati pe cel care v-a vandut-o, furata fiind, pt. a-l da pe mana politiei si a va recupera banii.
"Regulamentul codului utier , art.28 pct.3 arata ca "autovehiculele furate nu se pot inmatricula".
Avand in vedere ca a fost constata faptul ca este furata, inseamna ca se stie cine este proprietarul ei.Luati legatura cu respectivul si poate v-o vinde dar mai bine il cautati pe cel care v-a vandut-o, furata fiind, pt. a-l da pe mana politiei si a va recupera banii."

Se pare ca nu m-am facut inteles......
Proprietarul din Italia cunoaste situatia in mod cert....ca a fost emisa o notificare si spre politia italiana si spre Interpol in urma deciziei Parchetului. E datoria lor sa contacteze proprietarul....deja a trecut aproape un an de la incheierea cercetarilor si de la atribuirea motocicletei, mie. Nimeni nu a dat vreun semn de viata.
Practic......nu-l mai intereseaza obiectul......nu are niciun rost sa-l contactez eu.
Mai mult.....e suspectat ca a anuntat disparitia motocicletei DUPA CE A VANDUT-O! Nu mai intru in amanunte inutile ca nu are sens....
Se intelege ce vreau sa spun....
Eu vand o motocicleta......tu o treci granita....apoi eu o declar furata.....
Imi incasez banii din asigurare......si asa iesim in castig si eu si tu.....
Filiera e mare......practic nici cel ce mi-a vandut-o la Craiova nu a fost acuzat de furt.....ca el a trecut-o granita LEGAL! O LUASE CU ACTE DE LA UN ITALIAN.....(se pare ca acest italian e suspectat ca a furat-o.....DACA A FUTRAT-O CU ADEVARAT....... de la adevaratul proprietar.....si acest italian nu este de gasit!)
Exista si posibilitatea ca adevaratul proprietar sa considere ca nu merita deranjul sa vina pana in Romania sa o recupereze.....poate il costa mai mult sa vina dupa ea.....decat sa renunte la ea......(el oricum banii si i-a luat din asigurare!.....in pierdere nu a iesit)
Iar eu nu as renunta la motocicleta....ca e aproape noua......5000 de Km la bord....mai mult a stat decat a fost folosita....si arata impecabil.....HONDA....marca spune totul.
Asa.....sa o dezmembrez.....nu ma lasa inima....
E complicata situatia.....
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2011
CONSTANTINCINTAR, utilizator
Salut. Cam asa ceva am patit si eu , am cumparat cam acuma o luna o motocicleta marca Kawasaki de la cineva din suceava, motocicleta era adusa din anglia. Cand m am dus cu ea la RAR sa o inmatriculez am avut surpriza ca acestia au depistat`o ca fiind furata. Precizez ca proprietarul mi`a dat la ea doua randuri de chei originale cu doua telecomenzi de alarma (la alarma aveam si factura cu garantie din anglia ca acolo a fost montata), carte service , manualul motocicletei , facturi cu revizii si multe altele si la acte mi a dat doar o bucatica (partea a zecea din certificatul de anglia daca stiti unde e trecut noul proprietar) si mi a spus ca atunci cand a luat`o de la ala din anglia a ramas sa ii trimita restul de acte dupa ce o radiaza si nu i a mai trimis nimica, deci nici un motiv sa cred ca e furata. La RAR nu aparea furata in baza de date interpol ci doar la politia din Anglia sau ceva de genu. Am fost apoi cu avocatul la politie si acestia primise raspuns ca defapt motocicleta nu este furata ci este neintelegere contractuala, adica primul proprietar al motocicletei a vandut`o unui alt englez cu contract de vanzare cumparare, dar ca s au inteles la bani ca acesta sa ii dea dupa o saptamana doua trei un exemplu si acesta nu i a mai dat toti banii si primul proprietar s`ar fi dus la politie si de asta ar fi aparut cu probleme la astia din Romania. Al doilea proprietar englez ar fi vandut`o la acesta din romania si acesta mi a vandut`o mie. Vorba de furt eu spun ca nu este , asa spune si avocatul dar problema e ca motocicleta mi`a fost retinuta prin proces verbal de predare si acuma acestia ar mai astepta un raspuns si de la interpol si .... Cum e de procedat ca sa mi`o recuperez. Tu in cat timp ai recuperat`o ? Aici la Vaslui o tin afara , perioada asta a plouat de a rupt , discurile mi`au ruginit si nu pot sa o recuperez, a facut avocatul cerere la procuratura si m am dus eu si m am mai interesat ca acesta a plecat in concediu si mi au spus ca nu are cine sa vada ca procurorul e plecat in concediu pana in august ca atata timp cat dosarul este inca la politie in cercetare tot nu pot sa mi dea custodia motocicletei. Nici nu stiu ce sa fac. La tine cat a durat toata treaba ? Cum ai procedat ca sa ti o dea inapoi? La mine pe interpol nu aparea furata presupun ca a ta aparea peste tot? Un numar de telefon sa vorbim poti sa mi lasi te rog frumos? Astept un raspuns. O seara buna si sper sa intelegeti ce am vrut
Salut, ai rezolvat situatia cumva?
salut,emilio ,ai patit si tu la fel?
si eu sunt aceasi situatie ,se face un 1 an in mai si tot in faza de cercetari sunt.nu stiu cum sa procedez mai departe

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motocicleta cumparata si depistata apoi ca fiind furata - ce este de facut ??? andreyutzu_25 andreyutzu_25 Buna seara , problema mea este urmatoarea : am cumparat anul trecut pe data de 17 iunie 2011, intr`o Duminica o motocicleta marca Kawasaki de la cineva din ... (vezi toată discuția)
Emitere certificat inmatriculare pentru vehicul declarat furat dupa 7 ani Luca.p Luca.p Buna ziua, Am o problema cu re-emiterea certificatului de inmatriculare pentru motocicleta mea, din cauza ca aceasta figureaza cu o alerta (de furt) in baza ... (vezi toată discuția)
Masina retinuta la rar de politie gheo19 gheo19 buna . zilele trecute am fost cu masina sa ii fac rar-ul si am ramas masca cand au venit doi domni de la politie sa imi spuna ca masina va fi retinuta pe ... (vezi toată discuția)