avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... La ce varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

La ce varsta

Socrul meu este nascut in 1955 are o vechime in munca de 35 ani din care 15 ani grupa I de munca dar 65% si 20 ani grupa a IIde munca .As dori sa stiu si eu la ce varsta poate iesi la pensie pentru limita de varsta?
Cel mai recent răspuns: Gabriel George Mocanu , Consultant resurse umane 12:11, 8 Februarie 2010
Avand in vedere ca este nascut in anul 1955 poate iesi de drept la varsta de 65 ani, respectiv in 2020, dar invocand art.42 din L19/2000, beneficiaza pentru perioada de 29ani si 9 luni (se cumuleaza perioada gr i cu gr II) lucrata in grupe de munca de o reducere a varstei standard cu 6 ani si 10 luni. Deci poate solicita pensie la varsta de 58 de ani si 2 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? Marius58 Marius58 Buna ziua! Tatal meu (n. 15.04.1956) lucreaza la o societate comerciala si a cotizat peste 35 de ani la Casa de Pensii, poate iesi anticipat la pensie? Ce ... (vezi toată discuția)
Pensia limită de vârstă siminaaneta siminaaneta Bună ziua Sunt născut la data de 16.12.1955 şi am lucrat 8 ani şi 5 luni în grupa I-a de muncă şi 12 ani şi 3 luni în grupa a II-a în procent de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata ContSters42179 ContSters42179 Pe \"Legislatia muncii.ro\" a aparut editorialul din care redau un citat : La implinirea varstei standard de pensionare [b]sau, dupa caz, la implinirea ... (vezi toată discuția)