avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul proprietatii-obtinere autorizatie modificate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul proprietatii-obtinere autorizatie modificate locuinta

Buna seara,

Avem o problema legata de dreptul proprietatii. Avem un teren cu o casa batraneasca pe care dorim sa o renovam si sa o extindem. Pentru acordarea autorizatiei, consiliul judetean(nu avem om pe urbanism in comuna noastra), ne cere niste lucruri aberante:
- sa modificam tot proiectul pentru ca, casa are acoperis mediteraneean, sa facem acoperisul cu panta mai mare
-sa folosim doar tigla ceramica care e mult mai scumpa
-sa revizuim imprejmuirea terenului pentru reglementarea strazii(terenul nostru e in capatul unui drum inchis iar in fata terenului e pasune detinuta de Composesoratul comunei).
Intrebarile mele ar fi:
-ce putem face sa pastram proiectul actual? Sunt multe case cu tabla si cu acoperis mediteraneean in localitate
- ce putem face sa nu renuntam la terenul la care ne cer sa renuntam? Practic ei nu cer sa donam terenul, doar sa mutam gardul, terenul e intabulat si platit integral de noi, dorim sa il imprejmuim asa cum este, strada se poate face prin fata lui prin pasune.)
Va multumim tare mult, suntem oameni simplii; tot ce ne dorim e sa construim legal si sa traim in pace cu toti, nu stiu de ce e asa de complicat…
Ce sfaturi ne dati? Daca ajuta, judetul e Cluj.

Alte discuții în legătură

Renovare locuinta maryag maryag daca cineva doreste sa renoveze o locuinta ,mai exact schimba acoperisul care este foarte deteriorat,are nevoie de proiect daca in locul tiglei va pune alt ... (vezi toată discuția)
Construcție noua vecin nemulțumit ritaeniko1 ritaeniko1 Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu un răspuns. Anul trecut in Octombrie am achiziționat o casa veche la tara. Vânzătorul, nepotul vechiului ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica gepop gepop primaria a cerut prin 2009 dosare pt reabilitare termica. de atunci, au mai cerut ceva documentatie tehnica prin 2013, dar nimic concret. noi suntem interesati ... (vezi toată discuția)