avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Construcție noua vecin nemulțumit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Construcție noua vecin nemulțumit

Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu un răspuns. Anul trecut in Octombrie am achiziționat o casa veche la tara. Vânzătorul, nepotul vechiului proprietar, a susținut ca jumătate din mejdie aparține de noi. Distanța dintre casa vecinului si bucătăria noastră de vara este de 1,5 m zona acoperită la vremea respectiva de buruieni si o vita de vie uscata. Noi am curățat zona , am tăiat vita de vie știind ca era a noastră. Ulterior cand am chemat un topograf a reiesit ca mejdia era integral a vecinului si am tăiat vita lui....lucru pe care il auzim zilnic . Ne-a dat acordul la notar sa construim o noua clădire exact pe locul celei vechi care era din vaioaga pe jumătate dărăpănate . Am ridicat clădirea dar proiectantul a proiectat in asa fel acoperisul intr-o panta către curtea noastră , ca ultimul rând de țiglă iese in sus pe suprafața vecinului cu 38 de cm !!! Zilnic ne amenință ca vine cu toporul si ne distruge acoperisul ! Nu ne mai da voie sa tencuim spatele clădirii ! Ce este de facut ? Autorizații avem , aprobarea lui in scris sa construim exista , in realitate nu ne lăsa sa intram între cele 2 case sa terminam construcția noastră !!! I-am promis ca-i punem burlane pe partea noastră pt ca nu are si toată ploaia va curge sub casa noastră , dar nu vrea sa audă. Am zis ca-i tencuim partea de casa dinspre noi , dar nu. Orice ii oferim nu vrea sa audă !
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:22, 6 Iulie 2014
Actiune in acces pe fondul vecinului in vederea definitivari constructiei, avand in vedere ca v-a dat si acordul anterior la notar cum ca puteti ridica casa pe hotar. Insa, insa, problema va fi cu aia 38 de cm. Daca dvs. stiati, arhitectul stia .. de ce ati intrat la el pe teren? Ca e 1 cm ca e 100 cm, nu trebuia intrat la el, trebuia sa va proiectati si ridicati casa in curte la dvs.
Solutii exista in instanta (daca nu va impacati), insa stiti ce inseamna proces.
Multumesc pt răspuns . Am decis sa scurtăm acoperisul cu 1 rând de țiglă deși nu il afectează cu absolut nimic. Ieri am vrut sa-i spunem dar cand a vazut ca venim a închis poarta !
ritaeniko1 a scris:
Autorizații avem , aprobarea lui in scris sa construim exista , in realitate nu ne lăsa sa intram între cele 2 case sa terminam construcția noastră !!!

Nu aveti alta sansa decat sa incepeti razboiul, printr-o actiune in acces pe fondul vecinului, impreuna cu un cap de cerere accesoriu, daune materiale, in baza declaratiei ca va lasa sa construiti iar apoi v-a facut sicane. Dar mai'nainte vorbiti cu un avocat sa va faceti planul de bataie si apoi il chemati pe vecin la un mediator (in fapt o sa il cheme mediatorul), poate totusi o dati la pace.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu vecinii din laterala casei Icum Icum Buna ziua, anul trecut am cumparat o casa veche, construita in 1964, acoperisul era din tigla si eternita, l- am inlocuit cu tigla metalica cu inlocuirea ... (vezi toată discuția)
Gard comun demolat de vecin. buna ziua ,as dori cum trebuie sa ... Maryegy Maryegy Gard comun demolat de vecin. Buna ziua ,as dori cum trebuie sa procedez in următorul caz: gradina +casa de la tara avea gard comun format din clădire ... (vezi toată discuția)
Streasina, picatura apei dobrote46@yahoo.com dobrote46@yahoo.com Buna seara Am o casa in constructie. S-a construit in locul unei case vechi care s-a demolat, la distanta de 60-70 cm fat de gardul cu vecinul (pastrind ... (vezi toată discuția)