avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Legislație privind decontare a ochelarilor
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Legislație privind decontare a ochelarilor

Buna ziua, am întrebat la hr unde pot lăsa actele de decontare ochelari conform directivei europene, in valoare de 500de lei și mi s a răspuns că firma, multinațională nu acorda acest,,beneficiu,,
Din ce știu este lege și pt angajatorii particulari,va rog daca aveți legea in care se specifica clar că și angajatorii particulari sunt obligați să o respecte!
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 06:23, 14 Octombrie 2024

Manuela Rășină a scris:

Nu există, dar în opinia mea firma poate stabili acest lucru în procedura de decontare dacă își motivează decizia - spre exemplu, prin faptul că respectiva firmă acordă discount angajaților.
Ceea ce poate fi real sau nu, însă asta e altă discuție :)

I s a răspuns de către firma că lipsesc normele metodologice emise pt aceasta lege...
Legea nu prevede emiterea de norme metodologice.
Angajatorul dvs. e privat, doar pentru bugetari se așteaptă încă din iunie să fie aprobate normele, însă tot ar avea nevoie de niște reguli după care să se facă decontarea. Colegii mei au scris o serie de articole cu acest subiect, vă pun un fragment:

(...) nici HG nr. 1028/2006 (o normă oricum destul de învechită), nici interpretarea CJUE nu dau dreptul necondiționat la decontarea ochelarilor. Altfel spus, doar pentru că angajatul aduce o factură privind ochelarii săi de vedere noi nu înseamnă că angajatorul e obligat să o suporte.

Pentru a se asigura că respectă atât legislația în domeniul SSM, cât și pentru a-și optimiza bugetul, angajatorii ar trebui să dezvolte o politică internă clară referitoare la costurile ochelarilor pentru angajați. Această politică ar trebui să definească limitele de cheltuieli pentru rame și periodicitatea suportării costurilor, precum și să stabilească un buget rezonabil pentru acoperirea acestora. Este important ca angajatorii să documenteze riguros suportarea costurilor ochelarilor pentru a evita problemele în caz de inspecții fiscale, ținând cont de recomandările medicului oftalmolog și ale specialiștilor în SSM, precum și de necesitatea justificării acestor cheltuieli în raport cu activitatea profesională a angajaților.

www.avocatnet.ro/articol_663...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ochelari decontati de firma 4drian 4drian Buna seara. Exista o lege care sa oblige angajatorul sa deconteze contravaloarea ochelarilor de vedere pentru angajații care muncesc exclusiv în fata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, imi puteti spune, va rog, daca exista vreun articol ... Cristina Ve Cristina Ve Buna ziua, Imi puteti spune va rog, daca exista vreun articol de lege care sa faca referire la decontarea cheltuielilor cu ochelarii de vedere pentru ... (vezi toată discuția)
Refuz decontare ochelari ioanaiiim ioanaiiim Buna ziua, am intrebat angajatorul care sunt conditiile pentru decontarea ochelarilor si acesta mi-a spus \"Din pacate inca nu ai iesit normele de aplicare ... (vezi toată discuția)