avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am montat un contor inteligent sub falsa informație ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am montat un contor inteligent sub falsa informație primită ...

Am montat un contor inteligent sub falsa informație primită Intr o notificare de la PPC cum că dacă nu o fac se va întrerupe alimentarea cu energie electrică,acum doresc sa îl schimb cu unul clasic deoarece nu îl vreau pe acesta ,menționez faptul că nu am semnat nimic nu am fost informată cu privire la consum ,nu au făcut măsurători la locuința nu mi s a prezentat niciun act normativ sau termeni ai condiții pe care sa le accept,cum pot face sa îl schimb? Căci cei de la PPC sigur vor incerca să mă asigure se faptul că nu se poate
Cel mai recent răspuns: Motas09 , utilizator 22:21, 21 Septembrie 2024
Buna ziua

Contorul este proprietatea firmei de distributie. Nu puteti alege modelul.

Nu este nevoie de acordul sau acceptul dvs pentru schimbarea contorului. Numai daca acesta este pe proprietatea dvs atunci trebuie sa asigurati accesul pentru schimbarea lui.

Nu ati primit o informatie falsa. Daca refuzati accesul, va pot intrerupe furnizarea energiei electrice.

Daca considerati ca noul contor inregistreaza gresit atunci aveti dreptul sa cereti verificarea lui metrologica.

Ordinul 90/2015 actualizat:
OD = operator distributie
6. Întreruperea alimentării cu energie electrică
6.1. OD deconectează un loc de consum al clientului final după transmiterea de către furnizor a unui preaviz, în următoarele cazuri:
c) împiedicarea accesului delegatului împuternicit al OD de a verifica sau a înlocui grupurile de măsurare ori de a citi înregistrările acestora, de a verifica și efectua lucrări de mentenanță sau de modernizare asupra instalațiilor proprii, atunci când acestea se află în incinta/pe proprietatea clientului final, sau de a culege datele necesare pentru recalcularea consumului, în cazul constatării unor situații care conduc la înregistrarea eronată a consumului de energie electrică;
Nu ați înțeles ce am spus eu,da este proprietatea lor,dar casa este proprietatea mea,desigur că este nevoie de acceptul meu daca nu este ceva obligatoriu,repet,nu este obligatoriu,este proiect!Iar ei da m au mințit ,nu au dreptul să debranșeze un terț care își plătește factura și care are un contor in funcțiune bun!!

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Nu este nevoie de acordul sau acceptul dvs pentru schimbarea contorului. Numai daca acesta este pe proprietatea dvs atunci trebuie sa asigurati accesul pentru schimbarea lui.

Nu ati primit o informatie falsa. Daca refuzati accesul, va pot intrerupe furnizarea energiei electrice.

Daca considerati ca noul contor inregistreaza gresit atunci aveti dreptul sa cereti verificarea lui metrologica.

6.1. OD deconectează un loc de consum al clientului final după transmiterea de către furnizor a unui preaviz, în următoarele cazuri:
c) împiedicarea accesului delegatului împuternicit al OD de a verifica sau a înlocui grupurile de măsurare ori de a citi înregistrările acestora, de a verifica și efectua lucrări de mentenanță sau de modernizare asupra instalațiilor proprii, atunci când acestea se află în incinta/pe proprietatea clientului final, sau de a culege datele necesare pentru recalcularea consumului, în cazul constatării unor situații care conduc la înregistrarea eronată a consumului de energie electrică;

Nu-i puteti obliga sa va schimbe contorul, pentru nu este in proprietatea dvs.
Doar daca e defect sunt obligati sa-l schimbe.
Buna ziua

Din pacate sunteti in eroare.

Ordinul 90/2015 nu este proiect. e cat se poate de in vigoare si de valabil. Il puteti citi in intregime aici: [ link extern ]

Casa bineinteles este proprietatea dvs, insa, pe baza unei notificari prealabile, aveti obligatia de a permite accesul delegatului operatorului de distributie pentru verificare, inlocuire, lucrari de mentenanta sau de modernizare ale echipamentelor operatorului.

Daca nu permiteti acest lucru, ei au dreptul sa va debranseze.

De asemenea nu puteti alege modelul/tipul de contor. Operatorul de distributie stabileste asta.

Daca nu ma credeti pe mine, puteti depune o sesizare/reclamatie la ANRE.

Ordin 90/2015

Motas09 a scris:

Nu ați înțeles ce am spus eu,da este proprietatea lor,dar casa este proprietatea mea,desigur că este nevoie de acceptul meu daca nu este ceva obligatoriu,repet,nu este obligatoriu,este proiect!Iar ei da m au mințit ,nu au dreptul să debranșeze un terț care își plătește factura și care are un contor in funcțiune bun!!

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Trebuie sa intelegeti, ca proprietar al contorului de gaz/curent este distribuitorul.
Daca faceti scandal pe acest subiect, riscati sa ramaneti fara curent electric.

Alte discuții în legătură

Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care ... Alexandrugh Alexandrugh Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care este împărțit în mai multe sigurante este destul de vechi și funcționează pe sigurante cu ... (vezi toată discuția)
Discriminarea societatilor comerciale in baza hg nr.90/2008 elecnis elecnis Doamnelor / Domnilor compatrioti , am spicuit citeva impresii despre alegerea furnizorului de energie electrica sau gaze si doresc sa clarificam un simplu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea speta. in ... alexandra kardos alexandra kardos Buna ziua. Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea speta. In aceasta luna am primit o factura de regularizare pentru energia electrica cu un consum de 622 ... (vezi toată discuția)