Buna ziua
Din pacate sunteti in eroare.
Ordinul 90/2015 nu este proiect. e cat se poate de in vigoare si de valabil. Il puteti citi in intregime aici:
[ link extern ]
Casa bineinteles este proprietatea dvs, insa, pe baza unei notificari prealabile, aveti obligatia de a permite accesul delegatului operatorului de distributie pentru verificare, inlocuire, lucrari de mentenanta sau de modernizare ale echipamentelor operatorului.
Daca nu permiteti acest lucru, ei au dreptul sa va debranseze.
De asemenea nu puteti alege modelul/tipul de contor. Operatorul de distributie stabileste asta.
Daca nu ma credeti pe mine, puteti depune o sesizare/reclamatie la ANRE.
Ordin 90/2015
6. Întreruperea alimentării cu energie electrică
6.1.
OD deconectează un loc de consum al clientului final după transmiterea de către furnizor a unui preaviz, în următoarele cazuri:
c)
împiedicarea accesului delegatului împuternicit al OD de a verifica sau a înlocui grupurile de măsurare ori de a citi înregistrările acestora,
de a verifica și efectua lucrări de mentenanță sau de modernizare asupra instalațiilor proprii,
atunci când acestea se află în incinta/pe proprietatea clientului final, sau de a culege datele necesare pentru recalcularea consumului, în cazul constatării unor situații care conduc la înregistrarea eronată a consumului de energie electrică;
Motas09 a scris:
Nu ați înțeles ce am spus eu,da este proprietatea lor,dar casa este proprietatea mea,desigur că este nevoie de acceptul meu daca nu este ceva obligatoriu,repet,nu este obligatoriu,este proiect!Iar ei da m au mințit ,nu au dreptul să debranșeze un terț care își plătește factura și care are un contor in funcțiune bun!!
BogdanGri a scris:
Buna ziua
Contorul este proprietatea firmei de distributie. Nu puteti alege modelul.
Nu este nevoie de acordul sau acceptul dvs pentru schimbarea contorului. Numai daca acesta este pe proprietatea dvs atunci trebuie sa asigurati accesul pentru schimbarea lui.
Nu ati primit o informatie falsa. Daca refuzati accesul, va pot intrerupe furnizarea energiei electrice.
Daca considerati ca noul contor inregistreaza gresit atunci aveti dreptul sa cereti verificarea lui metrologica.
Ordinul 90/2015 actualizat:
OD = operator distributie
6. Întreruperea alimentării cu energie electrică
6.1. OD deconectează un loc de consum al clientului final după transmiterea de către furnizor a unui preaviz, în următoarele cazuri:
c) împiedicarea accesului delegatului împuternicit al OD de a verifica sau a înlocui grupurile de măsurare ori de a citi înregistrările acestora, de a verifica și efectua lucrări de mentenanță sau de modernizare asupra instalațiilor proprii, atunci când acestea se află în incinta/pe proprietatea clientului final, sau de a culege datele necesare pentru recalcularea consumului, în cazul constatării unor situații care conduc la înregistrarea eronată a consumului de energie electrică;