avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Competenta instanta
Discuție deschisă în Executare silită

Competenta instanta

Buna ziua

As dori o lamurire privitor la instanta unde ar trebui introdusa o actiune de revocare a unei donatii,avand in vedere faptul ca valoare apartamentului depaseste suma de 200.000 lei .
Cererea de judecata poate fi introdusa la judecatoria din sectorul unde este situat imobilul sau la Tribunalul Bucuresti?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024
Samulea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:41, 21 Septembrie 2024
Unde e imobilul.
Oricum ,în cazul în ce o instanta nu e competenta, își declina competenta în favoarea altei instante.
Mai important e sa aveti motive și apoi probe pt revocare.
Instanța competentă este tribunalul deoarece valoarea cererii depășește 200.000 lei.
Imobilul este situat in sectorul 3 Bucuresti.Am formulat cerere la Jud Sector 3 care a evaluat imobilul sub 200.000 lei in conditiile in care pretul zonei este de minimum 60.000 euro pentru un apartament cu doua camere.Am cercetat grilele notariale care intradevar indica suma de aproximativ 29.000 euro pentru un apartament cu doua camere in zona respectiva , dar pretul este mult subevaluat , cu 29.000 euro nu poti cumpara nici macar o garsoniera.
Pot invoca necompetenta materiala a instantei de la Sector 3 ?
Multumesc pentru raspuns
Și probabil ca taxa de timbru va fi pe măsura celor 200.000 lei.
Deci trebuie să aveți motive întemeiate ca să obțineți anularea donației.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament - ce taxa plateste vanzatorul? plesoiu irina plesoiu irina la un apartametn valorificat la 29.000 de euro cat trebuie sa plateasca vanzatorul (vezi toată discuția)
Competenta materiala a tribunalului in materie de succesiune? AndreeaMP AndreeaMP Care este opinia dvs. in legatura cu competenta materiala a unei actiuni care presupune constatarea calitatii de mostenitor si iesirea din indiviziune, in ... (vezi toată discuția)
Impozit perceput din vanzare apartament ContSters97877 ContSters97877 Buna ziua, Vreau sa vand apartamentul, cumparat in 1993, si as vrea sa stiu cum se calculeaza impozitul (ca sa fiu sigura ca notarul va ... (vezi toată discuția)