Buna!
As dori sa stiu ce pot face in cazul in care 70% sunt de acord cu mansardarea blocului, dar eu nu (mentionez ca stau la ultimul etaj: 4).De accea m-am mutat la ultimul etaj ca nimeni sa nu ma deranjeze de sus. Cu simpla izolare a blocului sunt de acord. Exista vreo prevedere legala in acest sens?
Multumesc frumos.
exista prevederea legala ca, pentru astfel de modificari, este obligatoriu acordul TUTUROR celor afectati , in cazul dvs al tuturor celor de la ultimul nivel.
poate sa fie toti de acord, daca dvs nu sinteti, atunci ar trebui sa nu poata fi facuta aceasta mansardare.
evident, daca intre timp nu au mai fost facute modificari ale legislatiei. doar traim in romania, unde legile nu au o durata prea mare de functionare
Aceasta regula funtioneaza inca. La noi in as. un proprietar aflat in cazul dvs. neintelegandu-se cu proprietarii si mai ales cu firma care trebuia sa construiasca mansarda, a chemat in justitie firma, insa datorita faptului ca la apelul nominal facut in sedinta publica au lipsit partile, chiar si la cel de-al doilea apel noiminal si pentru ca niciuna dintre parti nu a cerut judecarea in lipsa partilor, s-a dispus suspendarea judecatarii cererii formulate de reclamanti (proprietarii). Deci nu s-a dat o sentinta in aceasta speta, asa ca ce sa va spun, daca nu va intelegeti, este necesar sa mergeti in instanta, in primul rand sa atacati hot. AG, daca s-a hotarat demararea lucrarilor, fara acordul dvs.(termen 60 de la luarea hotararii), insa nu cred ca firma constructoare poate sa treaca peste vointa dvs. pentru ca efectiv trebuie sparta terasa, de facut legaturile la utilitati, ce mai, tot "tacamul"... si nu risca ei!
noi avem antene gsm pe terasa blocului, si in contract de inchiriere se specifica : acord al proprietarilor 50+1 dar cei afectati direct (ap. de la et4/sau ultim etaj) trebuie sasi dea toti acordul, daca unul nu e de acord...contractul cu firma gsm nu se putea derula.
probabil si in cazul mansardarii...trebuie acordul 50+1, in special cei de la ultimul etaj sa fie toti de acord.
daca specificati, ca vati luat ap. la ultim etaj ca sa nu fiti deranjati prin tavan de zgomotu cei mai de sus...este dreptul dumneavoastra.
Intre antenele GSM si mansarda este o mare diferenta.
Antenele se instaleaza pe terasa, si relatia cu asociatia functioneaza pe baza unui contract.
Mansardarea inseamna constructie, autorizatie de constructie, modificarea proprietatii, respectiv a cotei-parti indivize, ceea ce implica schimbarea actelor de proprietate ale tuturor proprietarilor. Aici nu e vorba de a se tocmi o jumatate din proprietari cu alta jumatate si sa bata cea mai numeroasa. E vorba ca daca unul din proprietari nu vrea, mansarda nu se poate face legal.
deci pt mansardare trebuie acord 100%
...dar cei de la et4 nu au un cuvant de spus, nu ei trebuie sa fie de acord si apoi si restu (50+1 sau 100)?, aici vroaim sa aduc discutia.