avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract antena GSM pe bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract antena GSM pe bloc

Buna ziua,

Locuiesc intr-un bloc de garsoniere cu 9 etaje deasupra caruia s-a montat in octombrie 2007 o antena gsm de la RDS.Eu locuiam in acel an in bloc,dar nu mi s-a cerut acordul pentru asa ceva.Contractul a fost facut pe 5 ani.
Am intrebat la asociatie daca RDS a avut acordul a 50% + 1 din locatarii blocului si 100% acordul celor de la ultimul etaj(am cautat pe internet si am gasit ca acestea ar fi conditiile legale pentru montarea unei antene gsm pe un bloc de locuinte),si se pare ca RDS a obtinut legal montarea antenei GSM.

Intrebarea mea este daca acest contract se poate modifica / anula daca sa zicem la ultimul etaj cineva s-a mutat intre timp si actualul /actualii locatari trebuie sa isi dea acordul pentru aceasta antena.RDS nu ar mai avea astfel acordul tuturor locatarilor de la ultimul etaj,deci contractul ar trebui refacut sau in lipsa acordului tuturor locatarilor de la ultimul etaj,s-ar putea da jos antena de pe bloc neindeplinindu-se in momentul actual toate conditiile legale?

Ma intereseaza sa dispara antena aceasta deoarece am aflat ca sunt nocive pentru sanatatea oamenilor.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cavallis , utilizator 17:36, 1 Februarie 2012
In conditiile in care la momentul incheierii contractului,au fost respectate prevederile legale,contractul poate fi modificat strict in limitele reciproc negociate si asumate
Daca apreciati ca prezenta antenei este daunatoare sanatatii,aveti dreptul sa sesizati si sa probati aceste suspiciuni,astfel incat si alti proprietari sa vi se alature in demersul de reziliere contract
Antenele, se instaleaza numai cu aprobari de la Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI), Serviciul Roman de Informatii, Ministerul Administratiei si Internelor, Agentia pentru Protectia Mediului, Inspectoratul de Stat in Constructii si cu aviz sanitar din partea Directiei de Sanatate Publica.
De asemenea, pentru amplasarea unui releu sau a unei antene trebuie autorizatie de construire emise de catre primari si presedintii consiliilor judetene.
Dupa instalarea antenelor se va masura periodic nivelul de radiatii de catre IGCTI sau alte organizatii recunoscute si interpretate de Directia de Sanatate Publica.
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
ynocentta, utilizator
daca locuiati si erati proprietar in acel moment cand sa semnat acel contract...trebuie sa fie la dosarul firmei la contract, acordul 100%cei de la ultim etaj si 50+1% de pe toata scara. Dupa cum ziceti, ca erati proprietar...acel contract este ilegal, caci nu s-au indeplinit cel putin 1cauza obligatorii..cel mentionat.
in cazul in care se schimba proprietarul pe parcurs, noul proprietar...conf.contractului de cumparare-vanzare...preia toate obligatii ap., chiar daca nu i se spun (noul prop.are obligatia sa se intereseze de tot ce detine de ap care vrea sal cumpere...nu exista motivul ca nu am stiut, nu credeam, etc...asta e vina lui ca nu sa interesat. Asa sunt prevazute contractele de cumparare-vanzare.
-sigur avizele le au...poate ca cei care au dat aceste avize nu au fost atenti la clauza principala cu acordul prop, mergand pe ideea ca daca ei au venit cu dosarul si or sa puna acele antene pe bloc, lumea e de acord...in caz contrar lumea ii vor lua la zor/gonii/bate/etc.
-ideea ar fi sa nu ma ploua sau sa se infiltreze apa din cauza lor (antenelor)
-nocivitatea invocata...putin probabil sa dovediti dumneavoastra...ei au acele certificate care spun sa sunt "OK" si ca nu "afecteaza" populatia din zona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montarea antenelor gsm pe bloc Maciuca Maciuca Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc alcatuit din cinci scari. Vecinii de pe scara mea(E) DORESC MONTAREA antenelor GSM DEASUPRA noastra. Nu au primit semnaturile ... (vezi toată discuția)
Antene montate pe bloc proprietate cu 3 scari, acordul locatarilor daduraulica daduraulica A fost montata pe bloc, o antena pentru firma rds/rcsin ..in 2007,..in baza unui contract ( nu tocmai ..la vedere..) Au trecut 8 ani de la montarea ... (vezi toată discuția)
Amplasarea antenelor gsm ContSters62736 ContSters62736 care sint actele normative care trebuiesc respectate pentru amplasarea antenelor GSM pe blocuri. am cautat ceva timp pe net dar nu am gasit decit niste ordine ... (vezi toată discuția)