avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Bună ziua la toată lumea!Am și eu un mare necaz și ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Bună ziua la toată lumea!Am și eu un mare necaz și nu mai ...

Bună ziua la toată lumea!Am și eu un mare necaz și nu mai știu cum sa procedez în continuare.Sunt proprietarul unui apartament dintr-un condominiu aflat în Sinaia si a unei anexe în curtea comuna denumita an actul de proprietate garaj.Terenul pe care se afla construcția imobil locuințe și garajul meu proprietate personala și dezmembrat de apartament la cadastru,carte funciara este în indiviziune cu ceilalți 3 colocatari.In imobilul locuinta nu avem părți comune.Acoperisul garajului este vechi și putred și a trebuit înlocuit pătrunzând apa de ploaie.Am început lucrările de renovare schimbând panta de scurgere a apei prin supraînălțate la cornișe obținând un spațiu util pentru depozitare ( pod mai inalt). fără autorizație de construcție deoarece cei 3 vecini nu vor sa-mi dea acordul din rea voința nicidecum pentru ca le aduc vreun prejudiciu doar pt ca terenul se afla în indiviziune și e necesar acordul lor.A fost sesizata politia locala și am primit o somație de sistare a lucrării și întrarea în legalitate prin obținerea Certificatului de Urbanism și Autorizației de construcție Nu le-am solicitat de la început știind ca nu voi primi acordul vecinilor motivul lor fiind ca fără acordul lor nu se poate face nimic adica un soi de șantaj.Politia locala a spus ca voi primi amenda apoi trebuie depus cerere la urbanism pentru obținerea autorizației pe care bu o voi obține fără acordul vecinilor.Ce șanse am sa obțin autorizația fără acordul lor si cum trebuie sa procedez în continuare?Pot obține în instanta acest acord?Trebuie sa-i chem în judecata pe fiecare individual niciunul dintre ei neavând domiciliul în Sinaia( cada de vacanta).pot introduce acțiunea la judecătoria Sinaia sau la judecatoriile lor de domiciliu?ce șanse am?Acum nu mai am acoperiș,vine iarna și ploua peste tot pt ca am sistat lucrarile din cauza somației de la politia locala.Va multumesc pt răbdare și va mulțumesc anticipat pt un sfat competent!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 14:26, 22 Septembrie 2024
Buna ziua

Nu este nevoie de AC pentru reparatii. Daca ati fi reparat acoperisul pastrand forma ionitiala precum si tipul de invelitoare nu mai aveati nici o treaba cu vecinii.

Acum aveti urmatoarele posibilitati:
- renuntati la ideea de modificare a acoperisului si il refaceti pe cel vechi in forma si cu tipul de invelitoare initiale.
- dati in judecata vecinii pentru a obtine acordul lor. dar nu e garantat ca il veti obtine. totodata, procesul e de durata. mai departe, chiar cu acordul lor e posibil ca modificarile pe care le doriti dvs sa nu poate fi aprobate de primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este voie sa se schimbe destinatia acoperisului in mansarda fara autorizatie de constructie? SuperMAN SuperMAN Parintii mei au construit un garaj cu acoperis inalt care ulterior l-au transformat in mansarda dar fara sa modifice structura de rezistenta a garajului si ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie IancuV IancuV Am prins in beton 6 tevi si de asupra am facut un acoperis cu tigla doar atit fara sa-l ingradesc unde am depozitat lemnele de foc,acum un vecin ma ameninta ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc intr-un bloc 4/4 cu 2 scari, la ultimul etaj ... lauramaria2021 lauramaria2021 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc 4/4 cu 2 scari, la ultimul etaj ( etajul 4) scara 1. Deoarece toate apartamentele de la etajul 4 au avut probleme cu ... (vezi toată discuția)