Bună ziua.Fostul sot este sofer pe tir extern dar îmi spune ca dacă l-am dat în judecata ptr majorarea pensiei alimentare ptr 2 minori ,nu voi obține decât de la salariul minim pe economie este foarte sigur de asta .Pana în prezent nu plătește decât 639 ptr 2 copii.Desii am deschis proces în luna iulie 2024 ,termenul de judecata este I data 20 ianuarie 2025.Nu înțeleg cum este posibil,probabil vrea sa se angajeze din nou în România doar ptr proces.Ce pot face?Mulțumesc ptr un eventual răspuns!
Raspunsul poate deveni simplu.
Muti soferi pe tir, chiar si externi, muncesc pe salariul minim de 3.700 lei BRUT.
Restul ce primesc ei suplimentar este DIURNA care are destinatie speciala, si este pentru alimente si plata cazare (hotel).
Art 729 Cod procedura civila:
(7) Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.
Deci n-o sa-l puteti executa silit pe diurna, potrivit legii.
Diurna ca suma e mare, dar totusi are destinatie speciala.
Soferii pe tir externi din diurna se intretin.
Continuați cu procesul și vedeți ce vi se comunică de la firma la care lucrează. Oricum, salariul minim s-a majorat în România de la 1 ianuarie 2024 și veți lua niște bani n plus.
Daca aveti undeva, intr-un mesaj sau cumva o dovada ca s-a exprimat astfel. Poate reusiti sa faceti dovada ca salariul lui nu e minim plus diurna, ci e, de fapt, cu doiurna inclusa. Aveti un avocat in dosar?
viorica07 a scris:
Puteți sa-mi explicați va rog la ce va referiți?Mulțumesc