avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua. Locuiesc intr-un imobil.compus din parter ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua. Locuiesc intr-un imobil.compus din parter si 2 etaje ...

Bună ziua.
Întrebarea mea eate urmatoarea...
Locuiesc intr-un imobil.compus din parter si 2 etaje.
Detin un apartament la parter și curte privata amenajata cu o terasa direct de la living.
Vecinii de deasupra noastră regulat curata balconul cu galeata de apa ,efectiv aruca cu galeata pe jos,ceea ce inseamna ca ne curge totul pe masa inclusiv sa în farfuria cu mancare. Se poate face ceva în acest caz?
Cu vorba bună nu reușim deoarece doamna lucreaza în Politie si ne amenință că ocazional ,1 data pe luna facem câte un gratar si ca suna la politie sa ne amendeze ,,,spune ca va arunca cu ligheanul apa cand vom fi la masa și asa mai departe.
Ce putem face în cazul acesta?
Este permis spalatul balcoanelor dacă curge apa în curtea vecinului,
Este permis a face ocazional un gratarcu carbuni in curte privata?help va rog....sa stim cum gestionam aceasta situatie.
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2024
Bardeca, utilizator
Cel mai recent răspuns: mattilat , utilizator 22:40, 29 Septembrie 2024
Buna ziua

Totul se rezuma la bun simt, respect si intelegere.

Asa-zisele apartamente cu gradini sunt o gaselnita a dezvoltatorilor pentru a vinde la pret bun si apartamentele de la parter pe care lumea in general le evita si care altfel trebuiau vandute mai ieftin. Si cum erau obligati si prin planurile de urbanism si codul civil sa lase un spatiu liber in jurul blocului, au gasit solutia asta.

Nu e nici o lege care sa interzica gratarul in curtea privata, la fel cum nu e nici o lege care sa interzica spalatul balconului privat, mai ales daca dezvoltatorul, prin proiectul aprobat, nu a prevazut vreo scurgere de pardoseala iar balconul e deschis.

Oricine considera ca este lezat intr-un drept al sau se poate adresa instantei. Numai ca trebuie sa faca dovada prejudiciului.

Insa daca v-ati pune unul in situatia celuilalt ati realiza ca nu e ok nici ca unuia sa-i puta casa si rufele lasate la uscat a fum/mici/carnati si nici ca altuia sa i se scurga in cap zoaie.

Asa ca aveti de ales. Ori intelegeti amandoi ca traiti intr-o comunitate, ori o tineti fiecare pe a lui ca faceti ce vreti pe proprietatea privata si atunci suportati unul fumul si altul zoaiele.

Ajungeti deci la o intelegere cu vecinii: ei sa nu mai spele balconul, dvs sa nu mai faceti gratar. Nu cred ca e complicat si nu e nevoie de prea mare efort. Unul foloseste mopul altul gateste in bucatarie si ambii convietuiesc in liniste.
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2024
BogdanGri, utilizator
2 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Decat sa va creati probleme suplimentare, interpretand, fiecare in felul lui, ce inseamna "bun simt, respect si intelegere", sfatul meu ar fi sa filmati ce spune si ce face doamna, iar apoi sa faceti o sesizare fix la politie ([ link extern ] ).
Poate ar fi interesant sa vedeti si cum interpreteaza ei notiunile mentionate mai sus in raport cu un angajat de-al lor.
Domnule,
Eu nu cred că ești proprietar pe acel teren, este exclus să ai autorizație pentru spărtura pe care ai făcut-o în zidul condominiului pentru a ieși din apartament în " grădină"..... Așa încât mare BELEA e pe capul matale...
Iar doamna poate lucra și la salubritate...are tot dreptul să sesizeze autoritățile....
Ai grijă! Repet, nu cred că ești în legalitate!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Posibil, și eu așa cred. că cei de la parter au în concesiune terenul din fața balconului...Soluția, presupun că ar putea fi, ca cei de la parter să-și construiască o copertină iar scurgerea să se facă pe spațiul public, înafara concesiunii.....Astfel "problema" se mută în curtea primăriei ! Zic și io !!!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2024
Daddy Erik, utilizator
Buna ziua

Cautati pe google "apartamente cu gradina". Sunt cateva mii de astfel de apartamente de vanzare. Cu siguranta asta e situatia celui care a intrebat.

Acele "gradini" sunt proprietate privata, intabulate etc... Exact ca si locurile de parcare private.

Alte discuții în legătură

Gratar la bloc dragodado dragodado buna ziua. stau intr_un bloc care la parter are apartamente cu mici curti in care proprietarii mai nou fac gratar aproape in fiecare seara creand disconfort ... (vezi toată discuția)
Gratar tescan elena tescan elena Buna ziua, locuiesc intr-un cartier rezidential la parterul unui bloc. Am cumparat apartamentul impreuna cu o gradina de cca 80 de metrii patrati cu latime de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de gratar! marasescuc marasescuc Buna ziua, Imi cer scuze in primul rand daca nu este topicul unde trebuie sa postez aceste intrebari. Stau la curte si avand in vedere ca a venit \"vara\" ... (vezi toată discuția)