avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua. Locuiesc intr-un imobil.compus din parter ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua. Locuiesc intr-un imobil.compus din parter si 2 etaje ...

Bună ziua.
Întrebarea mea eate urmatoarea...
Locuiesc intr-un imobil.compus din parter si 2 etaje.
Detin un apartament la parter și curte privata amenajata cu o terasa direct de la living.
Vecinii de deasupra noastră regulat curata balconul cu galeata de apa ,efectiv aruca cu galeata pe jos,ceea ce inseamna ca ne curge totul pe masa inclusiv sa în farfuria cu mancare. Se poate face ceva în acest caz?
Cu vorba bună nu reușim deoarece doamna lucreaza în Politie si ne amenință că ocazional ,1 data pe luna facem câte un gratar si ca suna la politie sa ne amendeze ,,,spune ca va arunca cu ligheanul apa cand vom fi la masa și asa mai departe.
Ce putem face în cazul acesta?
Este permis spalatul balcoanelor dacă curge apa în curtea vecinului,
Este permis a face ocazional un gratarcu carbuni in curte privata?help va rog....sa stim cum gestionam aceasta situatie.
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2024
Bardeca, utilizator
Cel mai recent răspuns: mattilat , utilizator 22:40, 29 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Urduban Dumitru a scris:

Domnule,
Eu nu cred că ești proprietar pe acel teren, este exclus să ai autorizație pentru spărtura pe care ai făcut-o în zidul condominiului pentru a ieși din apartament în " grădină"..... Așa încât mare BELEA e pe capul matale...
Iar doamna poate lucra și la salubritate...are tot dreptul să sesizeze autoritățile....
Ai grijă! Repet, nu cred că ești în legalitate!

Sunteți în eroare. Există așa ceva.
Un nepot de-al meu stă cu chirie într-un astfel de apartament situat la parter, care are o curte privată îngrădită. Curtea este proprietatea celui care deține apartamentul.
Sunt perfect de acord. Aş mai adăuga o delimitare mai clară a spaţiilor declarate private, mai exact, cel de la parter să-şi închidă "terasa", asigurând o scurgere eficientă a apei de la etajul 1. Situaţia ar deveni mai acceptabilă pentru ambele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gratar la bloc dragodado dragodado buna ziua. stau intr_un bloc care la parter are apartamente cu mici curti in care proprietarii mai nou fac gratar aproape in fiecare seara creand disconfort ... (vezi toată discuția)
Gratar tescan elena tescan elena Buna ziua, locuiesc intr-un cartier rezidential la parterul unui bloc. Am cumparat apartamentul impreuna cu o gradina de cca 80 de metrii patrati cu latime de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de gratar! marasescuc marasescuc Buna ziua, Imi cer scuze in primul rand daca nu este topicul unde trebuie sa postez aceste intrebari. Stau la curte si avand in vedere ca a venit \"vara\" ... (vezi toată discuția)