avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Am și eu întrebare și aș aprecia foarte mult dacă ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Am și eu întrebare și aș aprecia foarte mult dacă m-ați ...

Am și eu întrebare și aș aprecia foarte mult dacă m-ați putea lămuri. Anul ăsta am cumpărat niște Solana prin intermediul platformelor Revolut și Crypto.com (mai exact 3200 de lei în total de pe ambele platforme) iar apoi am trimis acea Solana pe mai multe portofele private descentralizate. Acolo făceam trading prin intermediul portofelelor menționate mai sus (Phantom și Metamask) , trading însemnând că schimbam solana pt o altă monedă (Memecoin în cazul respectiv) uneori pe plus, alte ori pe minus. Profitul total pe plus pe care l-am realizat până acum este de vreo 2000 și ceva de lei, dar acum sunt pe pierdere cu toată suma investită, deci pierdere de 3000 de lei completă. Ce e de menționat e că niciodată nu am retras nimic în fiat(lei euro, etc) ci atât profitul cât și pierderile au rămas doar în crypto. Doar am rămas fără bani. Mai trebuie să declar ceva și mi se va impozita sau nu?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 22:00, 23 Septembrie 2024
Buna ziua

Atat timp cat castigurile din crypto nu le-ati transformat in fiat sau alte bunuri si servicii, nu trebuie sa declarati nimic.

[ link extern ]

In momentul in care aveti un castig din tranzactionarea crypo si il transformati in fiat sau folositi crypto pentru achizitia de bunuri si servicii atunci trebuie declarat si platit impozitul aferent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Castig intre 0.5 si 1% profit pe zi din tranzactionarea cryptomonedelor. adyx5 adyx5 Castig intre 0.5 si 1% profit pe zi din tranzactionarea cryptomonedelor. Sunt obligat sa declar acest castig daca nu transform / schimb in ron ?? Se plateste ... (vezi toată discuția)
Cum se declara veniturile obtinute din minat crypto-monede? geo444 geo444 Salutare tuturor, Intrebarea mea se refera la declararea veniturilor obtinute prin valorificarea crypto-monedelor dobandite prin minat. Minatul ... (vezi toată discuția)
Impozitare castiguri cryptomonede vladandrei51 vladandrei51 Impozitare castiguri cryptomonede: Am citit ca daca profitul / an este de < 600 lei, acel profit nu se impoziteaza. Este adevarat? Chiar daca nu este ... (vezi toată discuția)