avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Care este cuantumul dobânzii legale și cum se ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Care este cuantumul dobânzii legale și cum se calculează? ...

Care este cuantumul dobânzii legale și cum se calculează? Din ce zi începe sa curgă dobânda legala?
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 11:07, 24 Septembrie 2024
Buna ziua

OG 13/2011:
ART.3
(2) Rata dobânzii legale penalizatoare se stabilește la nivelul ratei dobânzii de referință plus 4 puncte procentuale.
(2^1) În raporturile dintre profesioniști și între aceștia și autoritățile contractante, dobânda legală penalizatoare se stabilește la nivelul ratei dobânzii de referință plus 8 puncte procentuale
.(4) Nivelul ratei dobânzii de referință a Băncii Naționale a României va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, prin grija Băncii Naționale a României, ori de câte ori nivelul ratei dobânzii de politică monetară se va modifica.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda penalizatoare contracte 2016 alinanicoleta86 alinanicoleta86 Buna ziua, In relatiile contractuale dobanda penalizatoare se stabileste cu acordul partilor. daca nu este scris in contracte se calculeaza cf. ratei de ... (vezi toată discuția)
Cat trebuie sa scriem in contract(de servicii) la penalitati de intarziere 2% sau 1%/ zi iuliana2015 iuliana2015 cat trebuie sa scriem in contract la penalitati de intarziere 2% sau 1%/ zi conform noilor reglemetari fiscale si un temei legal as dori sa stiu.multumesc. (vezi toată discuția)
Dobanda legala rosu gheorghe rosu gheorghe Printr-o hotarare judecatoreasca am fost obligat sa returnez o suma de 13377,85 lei nedatorata si incasata de mine la data de 15.06.2012 in urma unei ... (vezi toată discuția)