avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Relocare minor în altă țară din U E..cu mama lui. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Relocare minor în altă țară din U E..cu mama lui. Ce condiții ...

Relocare minor în altă țară din U E..cu mama lui.Ce condiții trebuiesc îndeplinite ?Ce spune legea?
Am și eu o întrebare.Eu și mama copilului nostru avem custodie comună,cu domicilui la mamă,iar eu ca si tata ..am program de vizite.
Fosta ,vrea să se casatoreasca în România cu un bărbat cunoscut pe internet ,care lucrează in Spania.După cununie ,din cate mi a explica ea ,ar dori sa se mute definitiv in Spania cu viitorul sot si cu copilul(fata)minora de 6 anifata noastră.Precizez că viitorul sot,lucreaza în Spania si stă in chirie cu mai mulți bărbați,colegii.Fosta...mi-a zis daca sunt de acord sa renuț la drepturile mele de tată..ca sa poată ea se plece din tara fara acordul meu,definitiv.Normal ca am refuzat-o.I-am zis ca sunt de acord să-i dau semnatură să plece cu fata din tară definitiv,daca respectă legea..A zis să mergem la un mediator sau notar sa facem actele necesare.Eu i-am explicat..din cate cunosc si eu..ca copilui e pe primul loc in aceasta situatie si interesul lui primează.I-am spus să se ducă să se angajeze si sa faca dovada ca e angajata cu forme legale.
Să transfere copilu la o scolă,dacă se mută in timpul anului școlar sau să o inscrie la o scoală din Spania.Aici lucrurile le vedem diferit.Eu i-am explicat că nu poate suspenda scoala copilului pe un an de zile asa cum vroia ea. Nu o lasă nici statul roman sa faca acest lucru.,nici euApoi i-am zis sa ia o locuintă ,,să aibe o adresa unde sa poată face dovada cu acte ca locuieste cu viitorul sot și cu fata....iar fata trebuie sa aibe camera separată de a părinților ..așa cum e normal și legal.
Să o inscrie la un medic de familie din Spania si sa aibe asigurare medicală fata.Si anchetă socială la final.
Iar eu am cerut sa-mi aducă fata să stea cu mine in țară(românia)de trei ori pe an ..când copilul este in vacante.
Dacă toate sunt indeplinite ..nu cer nimic ..doare ce spune legea..eu îi dau acordul definitiv să plece.
Ce mă sfătuiți doamnelor și domnilor juriști.Este normal ceea ce îi cer din punct de vedere legal.?Sau ce spune legea cu privire la schimbarea domiciliului copiluli permanent într-o altă țară..si cu drepturile mele ale tatălui..care am custodie comună...cu domicilul de resedință la mamă.
Vă rog un răspuns clar si pertinent.
Vă mulțumesc anticipat!
Ps.NU ÎNCERC SĂ I PUN BEȚE IN ROATE..MĂ INTERESEAZĂ CA FATA SĂ FIE BINE ȘI ÎN SIGURANȚĂ DEPLINĂ.ÎMI PASĂ PENTRU CĂ SUNT UN TATĂ ȘI UN PĂRINTE RESPONSABIL..ȘI NU VREAU SĂ MA JOC CU VIITORUL ACESTUI COPIL AL MEU....
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:20, 26 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cerințele dvs sunt justficate. Dacă nu este acord, atunci va decide instanța de judecată. Pe de altă parte, nici mama copilului nu poate să meargă cu copilul și să aibă toate aceste condții de cum ajunge, este nevoie de o perioadă de tranziție. Dacă veți colabora împreună în interesul copilului sigur veți găsi o variantă de rezolvare.
Aveți dreptate..dar cine îmi garatează că ea se tine de cuvânt ..și respectă ceea ce spune..sau mai bine zis respectă ceea ce spune legea..ea mi-a zis că ar vrea să -i suspende scoala fetei un an de zile..E inacceptabil așa ceva...și apoi trebuiesc condiții decente copilului așa cum cere legea și cum e normal.. mie mi-a fost făcută anchetă socială..la procesul de custodie a fetei...e normal să cer ce se cere din punct de vedere legal..nimic mai mult...pt.mine contează interesul superior al copilului meu/nostru.
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2024
Tony13, utilizator
Vorbiti cu un avocat si dati acordul in pasi, nu e un capat de lume. Cat priveste programul de vizita, nu este chiar ok sa vi se aduca fata, faceti macar cu randul, lasati posibilitatea ca fiica dv. sa circule cu o companie aeriana insotitoare, sunt multe aspecte ce tin de probleme practice.
Sfatuiti-va cu un avocat sa intelegeti ce si cum functioneaza, ce dificultati pot aparea etc. Trebuie avuta in vedere si relatia dv. actuala cu copilul, in functie de aceasta se face un program de vizitare, cum si cat interactionati, cata libertate in programul actual aveti sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața. am 2 fetite, cea mare are 12 ani iar cea mica ... Ana Pintilie Ana Pintilie Bună dimineața. Am 2 fetite, cea mare are 12 ani iar cea mica 5 ani. În urma divorțului, custodie comuna fiind, s a stabilit domiciliul copiilor la ... (vezi toată discuția)
Este posibil ca copilul meu in varsta de 2 ani sa fie scos fara acordul meu din tara,el fiind pe numele meu iar eu avand dreptul prin hotarare judecatoreasca la vizita sa sambata de sambata 6 ore !?!? cipri05 cipri05 Am divortat acum 2 ani iar copilul meu a fost incredintat mamei.Eu platind o pensie alimentara lunara ,avand deasemeni dreptul la vizita sa judecandu-ma cu ... (vezi toată discuția)
Fata mea a fugit de acasa la tatal ei cami_ola cami_ola buna ziua, am o fata de 14 ani , care mi-a fost incredintata in urma cu 7 ani prin sentinta judecatoreasca spre crestere, tatal neaviand drept de vizitare si ... (vezi toată discuția)