avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie cumulată SUA și Romania?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie cumulată SUA și Romania?

Un bărbat de 60 ani care are vechime de 25 ani in Romania și 15 ani vechime munca in SUA cum procedează la vârsta de 65 ani? Depune dosarul în Romania, i se aduna la vechime și anii din SUA, i se stabilește pensia in Romania și când se încadrează la vârsta de pensie in SUA ( 70 ani) depune și acolo dosarul sa beneficieze de pensia din SUA? Sau se aduna valoarea pensiei din Romania cu cea din SUA?
Deja a primit scrisoare în SUA că se încadrează pt pensia minimă acolo, in urma punctajului obținut la ei.
Ultima modificare: Duminică, 29 Septembrie 2024
AlinaDumitrache, utilizator

Alte discuții în legătură

Calculare vechime pensie M-O M-O VREAU SA STIU SI EU CARE ESTE VECHIMEA IN MUNCA PENTRU O PERSOANA CARE A LUCRAT LA C.A.P. SI ARE 1066 NORME. CUM SE TRANSFORMA NORMELE IN ANI DE VECHIME? (vezi toată discuția)
Pensionare rbtm rbtm Va scriu in numele mamei mele ... ea are 55 de ani si este in pensie de boala (fara drept de munca) de vreo cinci ani. La data intrarii in pensie de boala, ea ... (vezi toată discuția)
Pensionare Apostoaemihai Apostoaemihai Sant nascut la 01.11.1955,am un stagiul de cotizare de 38 ani 9 luni si 16 zile din care 10 ani la gr.I de munca si 4 ani la gr II,restul in conditii normale ... (vezi toată discuția)