avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara! După expirarea celor 90 de zile de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara! După expirarea celor 90 de zile de proba, în ce ...

Bună seara!
După expirarea celor 90 de zile de proba, în ce condiții se poate concedia un angajat? Angajatorul susține ca pur și simplu va desface contractul de munca . Este legal asa ceva?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:51, 1 Octombrie 2024
Da, potrivt art.31 alin.3 C.mun., pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Chiar dacă cele 90 de zile sunt depășite? Contractul a început la 1 iulie și am primit detașare pana pe 30 septembrie inclusiv.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Perioada de proba NU poate dura mai mult decat limitele stabilite de Codul Muncii.
Perioada de proba cat este mentionata in c.i.m.?
90 de zile calendaristice este perioada de proba prevazuta in contract.
Ieri am primit notificare cu decizia de întrerupere a contractului începând cu data de 30, deși eu pe aceasta data eram detasata.
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2024
Madalina051290, utilizator

Alte discuții în legătură

Demisie in perioada de proba IlieBC IlieBC Buna ziua, Zilele acestea am fost intrebat de clauzele incetarii contractului de munca. Persoana respectiva se afla in perioada de proba (90 de zile, din ... (vezi toată discuția)
Cum pot desface contractul de munca? Blomciden Blomciden Buna ziua! De curand (aprox 2 sapt) m-am angajat la un super-market, totul bine si frumos pana am ajuns acolo. Am descoperit ca lucrurile nu stau exact cum a ... (vezi toată discuția)
Concediat matican1988 matican1988 contractul de munca este nedeterminat ,la clauze este mentionat perioada de proba 90 de zile calendaristice, iar eu am fost incadrat incepand cu data de ... (vezi toată discuția)