avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot desface contractul de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot desface contractul de munca?

Buna ziua! De curand (aprox 2 sapt) m-am angajat la un super-market, totul bine si frumos pana am ajuns acolo. Am descoperit ca lucrurile nu stau exact cum a fost intelegerea contractuala (ma refer la programul de munca). In contract scrie ca perioada de proba este de 90 zile calendaristice. Ce trebuie sa fac pt a desface contractul? Din cate stiu eu, daca imi dau demisia mai trebuie sa muncesc o perioada de "x" zile; nu as vrea sa fiu dat afara pe motive disciplinare (absenta nemotivata). Exista o modalitate prin care pot renunta pur si simplu la acest contract, fara motive disciplinare, preavize, etc?
Cel mai recent răspuns: Blomciden , utilizator 16:28, 30 Martie 2014
Art.31 (3) C.mun. - Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

In speta, depuneti o notificare scrisa la angajator prin care ii comunicati ca incepand cu ata de ... incetati raportul de munca.

Notificarea privind incetarea c.i.m. in perioada de proba la initiativa oricareia dintre parti se intocmeste in doua exemplare, din care un exemplar se va comunica celeilalte parti.
Notificarea se va depune la registratura angajatorului care ii va da numar de inregistrare pe ambele exemplare. In caz de refuz, se va trimite prin posta cu confirmare de primire.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Martie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc mult! mai am o singura intrebare: avand in vedere ca super-marketul la care lucrez face parte dintr-un lant de super-marketuri, acea notificare scrisa trebuie trimisa la sediul central sau la filiala magazinului la care sunt angajat?
Puteti sa o trimiteti in ambele parti.
Am inteles. Va multumesc mult pt ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de muncă k1dand k1dand Bună ziua. Care sunt pașii de urmat pentru încheierea unui contract de de muncă aflat în perioada de probă ? La cât timp după încetarea contractului ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba nelutza nelutza In data de 15 Martie 2020 am semnat contractul urmand ca pe 20 Martie acesta sa fie suspendat din cauza pandemiei.Acum pe 15 iunie ne am reluat activitatea si ... (vezi toată discuția)
Despre perioada de proba bbt bbt Va rog sa imi spuneti daca un contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata trebuie sa aiba vreo clauza referitor la cele 90 zile de proba. In cazul ... (vezi toată discuția)