avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general semnatura bilant
Discuție deschisă în Contabilitate în general

semnatura bilant

Daca sunt asociat unic al unui SRL si in acelasi timp sunt angajat al societatii in functia de economist, pot semna bilantul si la administrator si la intocmit?
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 15:18, 8 Februarie 2010
Numai daca aveti studii economice superioare , in rest nu este problema !
Nu va este teama ca ati putea gresi ? (in redactarea bilantului)

Din toata economia legii se intelege ca cea care este in drept sa semneze bilantul este persoana care are responsabilitatea tinerii contabilitatii :
- din interiorul societatii - directorul economic, contabilul sef sau indiferent cum s-ar numi, daca din fisa postului rezulta ca este persoana desemnata sa raspunda de tinerea contabilitatii
- din exteriorul societatii : o persoana fizica / juridica inscrisa in CECCAR care tine contabilitatea pe baza de contract .

Pana in prezent nu am auzit de modalitati de solutionare a cazurilor de conflict intre semnatar (care intelege dupa cum ii convine) si Fisc (care tot asa, intelege dupa cum ii convine).
Aveti "tripla calitate": asociat unic, administrator si economist?
Macar o alta persoana desemnata ca administrator ar rezolva dpdv formal conflictul de interese...
fplopeanu a scris:

Aveti "tripla calitate": asociat unic, administrator si economist?
Macar o alta persoana desemnata ca administrator ar rezolva dpdv formal conflictul de interese...

Puteti sa semnati fara niciun fel de problema , deoarece legea nu va interzice acest lucru .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratiile care se depun la fisc pot fii depuse de administrator? Fl0r3ntina Fl0r3ntina buna ziua, am infiintat o firma sunt asociat unic si administrator, nu am fff multe facturi in medie 20-30 de facturi pe luna, domeniu de activitate ... (vezi toată discuția)
Bilant Ipra Ipra Economist angajat cu carte de munca ,.membru ceccar ca contabil autorizat, poate semna bilantul unei societati care are cifra de afaceri mai mare de 35000 ... (vezi toată discuția)
Drept de semnatura emateiu emateiu Buna.Sunt economist intr-o firma de un an si ceva...am terminat \"finante-banci\" si master in \"audit si convergenta contabila\"...ce conditii ar trebui sa ... (vezi toată discuția)