avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna seara. In urma cu 2 ani am făcut 4-5 ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna seara. In urma cu 2 ani am făcut 4-5 împrumuturi la IFN, ...

Buna seara. In urma cu 2 ani am făcut 4-5 împrumuturi la IFN, nu mai știu exact la ce instituții. În această perioadă am fost privat de libertate, motiv pentru care nu le-am mai putut achita. La adresa la care am domiciliul am primit din ce știu doar o somație de plată pentru evitarea executării silite și de la o altă instituție o executare silită cu drept de contestație de 15 zile, perioadă care a trecut. Ce este de făcut țin să menționez că nu am bunuri și nici venit. Vă mulțumesc
Buna ziua

Daca nu aveti bunuri si nici venituri, nu au ce executa.

Art 703 din Codul de Procedura Civila spune ca execcutarea silita inceteaza daca nu mai poate fi efectuată ori continuată din cauza lipsei de bunuri urmăribile sau a imposibilității de valorificare a unor astfel de bunuri.

Insa, se poate cere reluarea executarii silite in termenul de prescriptie.
Se pot prescrie aceste datorii?

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Daca nu aveti bunuri si nici venituri, nu au ce executa.

Art 703 din Codul de Procedura Civila spune ca execcutarea silita inceteaza daca nu mai poate fi efectuată ori continuată din cauza lipsei de bunuri urmăribile sau a imposibilității de valorificare a unor astfel de bunuri.

Insa, se poate cere reluarea executarii silite in termenul de prescriptie.

Da, insa nu vad sa se prescrie, mai ales ca sunt acte de executare si dv. nu aveti venituri si bunuri.
Pot face ceva să se prescrie aceste datorii?

Liliana Gradinaru a scris:

Da, insa nu vad sa se prescrie, mai ales ca sunt acte de executare si dv. nu aveti venituri si bunuri.

Buna ziua

Doar sa va rugati sa uite/renunte creditorul.

Pentru ca daca executarea silita s-a inchiat din lipsa de bunuri/venituri urmaribile, prescriptia extinctiva nu se mai aplica. Asta insemna ca oricand creditorul va avea dreptul sa ceara din nou executarea dvs silita.

Alte discuții în legătură

Altă executare silită, acelaşi titlu Martonze Martonze În situaţia în care o executare silită a încetat conform art. 703 alin.1 pct.2 \"2. nu mai poate fi efectuată ori continuată din cauza lipsei de ... (vezi toată discuția)
Sanctiunea prescriptiei in timpul executarii silite tudorsad tudorsad Buna ziua, O intrebare poate interesanta, poate. In 2016 am pleacat din Romania. Am in tara doar un cont bancar deschis, fara nici o activitate din 2016. Nu ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli axecutare ContSters379048 ContSters379048 Buna ziua, in urma unei intelegeri cu banca, mai trebuie sa platesc cheltuielile de executare? Ce trebuie sa fac? Va multumesc (vezi toată discuția)