avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Am iesit la PLV in august 2024 pe legea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Am iesit la PLV in august 2024 pe legea 263. Daca ...

Buna ziua! Am iesit la PLV in august 2024 pe legea 263. Daca aduc venituri de dinainte de 2001 care includ si sporurile nepermanente, pe formula carei legi se face recalcularea - 263 sau 360? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 11:59, 1 Octombrie 2024
Pe 360/2023 , desigur . Pe Legea 263/2010 nu se puteau lua in calcul sporurile nepermanente .
Daca este pe legea 360, atunci pierd 2.7 puncte cu tot aportul adus de sporurile nepermanente. Deci conteaza anul in care ai iesit ca sa fie utile acele adeverinte .Altfel munca degeaba la RU pentru adeverinte.

CHKa a scris:

Pe 360/2023 , desigur . Pe Legea 263/2010 nu se puteau lua in calcul sporurile nepermanente .

Nu anul cand ai iesit conteaza , ci legea aplicabila . Ori , ca sa va ia in calcul adeverintele , Casa de Pensii nu poate aplica decat legea care le accepta . Nu va obliga nimeni sa le cereti si sa le depuneti , e alegerea dvs.
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2024
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in conformitate cu prevederile legii 360/2023- anexa ... coroamad coroamad Buna ziua, In conformitate cu prevederile Legii 360/2023- Anexa 6 societatea a emis adeverinte fostilor salariati. Fiind continuatoarea unor entitati de ... (vezi toată discuția)
Adeverinte neluate in calcul la pensionare Pitesti Pitesti Buna ziua, as dori o indrumare vizavi de o decizie de pensionare emisa in data de 8 ianuarie 2025. La punctul \"Motivarea deciziei\" se specifica: \"Nu s-a ... (vezi toată discuția)
În urma unui proces,mi-a fost respinsă cererea de recalculare ... Av_nicot Av_nicot În urma unui proces,mi-a fost respinsă cererea de recalculare a pensiei ,privind sporurile nepermanente.In baza legii 360/2023,mai mi se pot valorifica ... (vezi toată discuția)