avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Am iesit la PLV in august 2024 pe legea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Am iesit la PLV in august 2024 pe legea 263. Daca ...

Buna ziua! Am iesit la PLV in august 2024 pe legea 263. Daca aduc venituri de dinainte de 2001 care includ si sporurile nepermanente, pe formula carei legi se face recalcularea - 263 sau 360? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 15:29, 31 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe 360/2023 , desigur . Pe Legea 263/2010 nu se puteau lua in calcul sporurile nepermanente .
Daca este pe legea 360, atunci pierd 2.7 puncte cu tot aportul adus de sporurile nepermanente. Deci conteaza anul in care ai iesit ca sa fie utile acele adeverinte .Altfel munca degeaba la RU pentru adeverinte.

CHKa a scris:

Pe 360/2023 , desigur . Pe Legea 263/2010 nu se puteau lua in calcul sporurile nepermanente .

acest răspuns util
Nu anul cand ai iesit conteaza , ci legea aplicabila . Ori , ca sa va ia in calcul adeverintele , Casa de Pensii nu poate aplica decat legea care le accepta . Nu va obliga nimeni sa le cereti si sa le depuneti , e alegerea dvs.
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2024
CHKa, utilizator
Cand zic formula ma refer la cea matematica de aplicarea a coeficientului de grupa 1 100% , cu inmultirea cu 50% a punctajului lunar. Daca se aplica formula cu adunare 0.5p lunar conform legii 360 , atunci la total ies pe -3p fata de decizia initiala.
acest răspuns util
Se va aplica modalitatea de calcul mentionata in Legea 360/2023.

Alte discuții în legătură

În urma unui proces,mi-a fost respinsă cererea de recalculare ... Av_nicot Av_nicot În urma unui proces,mi-a fost respinsă cererea de recalculare a pensiei ,privind sporurile nepermanente.In baza legii 360/2023,mai mi se pot valorifica ... (vezi toată discuția)
Buna ziua cum sunt valorificate sporurile nepermanente la calculul ... uca2015 uca2015 Buna ziua Cum sunt valorificate sporurile nepermanente la calculul punctajelor lunare pentru perioadele de pana in 01 aprilie 2001? respectiv pentru perioada ... (vezi toată discuția)
La o pensie anticipata partial, dosar depus la 26.08.2024, stagiu ... Chloej Chloej La o pensie anticipata partial, dosar depus la 26.08.2024, stagiu de cotizare 35 de ani si 6 luni, se tine cont de punctele de stabilitate? Dar de sporuri? (vezi toată discuția)