avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua Cum sunt valorificate sporurile nepermanente ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua Cum sunt valorificate sporurile nepermanente la calculul ...

Buna ziua
Cum sunt valorificate sporurile nepermanente la calculul punctajelor lunare pentru perioadele de pana in 01 aprilie 2001? respectiv pentru perioada 1984 - 01.04.2001. Ma refer la sporuri speciale, sporuri grele, spor de ecran. Va multumesc.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:11, 25 Noiembrie 2022
In actuala lege a pensiilor publice nr. 263/ 2010 cu modificarile si completarile ulterioare, aflata in vigoare, nu este mentionata luarea in calculul pensiei a sporurilor nepermanente.
Legea noua a pensiilor amanata spre aplicare incepand cu 01.09.2023 (nu este sigur cum si daca se va aplica) are in vedere aceste sporuri. Puteti depune la CJP adeverinte care sa mentioneze aceste sporuri. Pot fi avute in vedere la recalcularea pensiei dvs. cand se va decide recalcularea si in ce fel.
Multumesc pt precizari Eu am depus adeverinte pt spor zpecial si spor pt conditii grele acordate in perioada 1984 - 1991 si mi le au luat in calcul, apar mentionate in Buletinul de calcul si mi au emis decizii pt valorificarea ac sporuri, dar nu stiu cum pot verifica cum le au luat in calcul.
Cu multumiri.
Din buletinul de calcul care ar fi trebuit anexat la decizia de pensionare.
Exista hotarari judecatoresti care au dus la luarea in calculul pensiei a sporurilor nepermanente. Nu este general valabil. Ati avut noroc daca au fost luate in calcul acele sporuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, m-am pensionat in 2019, mai pot contesta in justitie ... myhai55 myhai55 Buna ziua, M-am pensionat in 2019, mai pot contesta in justitie decizia de pensionare pe motiv ca nu mi-au fost luate in calcul sporurile si sumele din acord? ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de pensie georgeion georgeion Imi puteti spune va rog cum trebuie sa procedez pentru a contesta in instanta decizia de pensionare in cele 45 de zile prevazute de lege si in ce instanta se ... (vezi toată discuția)
Buletin calcul pensie dariad dariad Am primit buletinul de calcul al pensiei si am niste nelamuriri. Din acesta nu rezulta clar daca mi-au fost incluse in calcul toate sporurile si sumele ... (vezi toată discuția)