avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! Am intrat în concediu medical,codul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! Am intrat în concediu medical,codul diagnosticului ...

Bună ziua! Am intrat în concediu medical,codul diagnosticului fiind -745-(hemoragie în sarcină) , iar codul indemnizației -01-( boală obișnuită) care se plătește cu 75% din veniturile brute. Care este metoda de calcul a banilor pe care ar trebui să îi primesc în acest concediu? Se mai opresc suplimentar încă 10% pentru CAS? Angajatorul în cat timp are obligația să îmi vireze banii pentru CM? Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Andmar , utilizator 16:56, 2 Octombrie 2024
Buna ziua!
Din aprilie 2024, CASS de 10% se plătește pentru indemnizațiile cu următoarele coduri:
cod 01 - concediul medical pentru boli obișnuite;
cod 07 - concediul medical pentru carantină;
cod 10 - indemnizația pentru reducerea timpului de muncă cu o pătrime din durata normală.
De la aceeași dată, au redevenit scutite de CASS toate celelalte concedii medicale stabilite prin OUG 158/2005 (concediile medicale pentru urgențe medico-chirurgicale - cod 06, pentru maternitate - cod 08, pentru îngrijirea copilului bolnav - cod 09 sau pentru risc maternal - cod 15).
Angajatorul trebuie să vă plătească indemnizația de concediu medical la data de plată a salariului.
Numai bine!
Vă mulțumesc frumos! La un salariu minim pe economie, care este metoda de calcul? Am primit de la angajator o sumă de bani în cont, însă mi se pare o sumă foarte mică și de aceea aș vrea să pot verifica cumva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de concediu medical myry84 myry84 buna ziua.sunt in concediu medical din data de 06-06-2013.primul concediu este cu internare de 5 zile cod ind 06 initial si mai am inca 14 zile cod ind 01 in ... (vezi toată discuția)
concediu medical vali cracana vali cracana Cu cat la suta se plateste certificatul medical cu codul 321 si 325 (vezi toată discuția)
Concediu medical cristi1446 cristi1446 Care este procentul cu care se plateste un concediu medical in urma unei interventii chirurgicale(apenticita)?Care este perioada la care se aplica procentul? (vezi toată discuția)